duiken duikreizen duikreis belize 1 duiken duikreizen duikreis belize
duiken duikreizen duikreis belize 3 duiken duikreizen duikreis belize 4
Belize : duiken

Laten we meteen met de deur in huis vallen! Belize Barrier rReef, Blue Hole, Lighthouse reef en Turneffe… Hiermee is het meeste al gezegd… Deze top-duikplaatsen klinken de meeste duikers bekend in de oren, en wie er ooit gedoken heeft, is het er zeker mee eens dat deze plaatsen garant staan voor spectaculaire en onvergetelijke duiken. De bekende atols en het grootste Barrier reef in de Westelijke hemisfeer zorgen ervoor dat Belize als één van de 7 onderwater wonderen wordt gerangschikt. De Blue Hole, Shark Ray Alley, het Hol Chan Marine Reserve, Mexico Rocks, en vele andere duikspots zijn stuk voor stuk parels die elke duiker met stip zou noteren in zijn logbook.

Groupers, schildpadden en scholen kleurrijke koraalvissen bewonen de grote koraalformaties en indrukwekkende drop-offs. Ook groot leven is hier absoluut niet vreemd. Dolfijnen, bull sharks, nurse sharks, Eagle rays, stingrays en zelfs mantas worden regelmatig waargenomen tijdens de duiken.

Watertemperatuur varieert tussen de 25 en 30°C. Zichtbaarheid is minimaal 15 meter, meestal echter 30 meter en meer.

 

^naar boven^

Belize duiken duikreizen duikreis belize 1 Belize duiken duikreizen duikreis belize 2
Belize duiken duikreizen duikreis belize 3 Belize duiken duikreizen duikreis belize 4
Belize : algemeen

“Waar ligt Belize? Zuid-Amerika? Caraïben? Centraal-Amerika?” Dit is zowat de meest gehoorde opmerking wanneer mensen wordt gevraagd naar hun kennis over Belize. Iedereen kent de naam, maar slechts weinigen kunnen het juist plaatsen. Het is een land dat in alle anonimiteit een rustig leven leidt. Het is er altijd geweest, maar slechts weinigen merken het op. De waarheid is dat Belize eigenlijk deel uitmaakt van Centraal-Amerika aan de Caribische kant. Het wordt begrensd door Mexico en Guatemala.

Belize heeft voor iedereen wel iets te bieden: van een azuurblauwe zee met de meest fantastische riffen van de Caraïben, over indrukwekkende Maya ruïnes tot het “Pine Ridge” regenwoud. Spectaculaire grotten en opwindende watervallen, zeilen langs de talloze kleine eilandjes of cave tubing door een historische Maya grot, de mogelijkheden zijn quasi onbeperkt in Belize.

Belize heeft een enorme variatie aan planten- en dierensoorten. Een groot gedeelte van het land staat onder bescherming, zodat honderden soorten vogels, exotische plantensoorten, krokodillen en zoogdieren als apen en de bekende Belize Jaguars zich hier rustig kunnen ontwikkelen.

Wij kunnen iedereen ten zeerste aanraden om dit land, één van de best bewaarde geheimen van de Caraïben, te komen ontdekken!

^ naar boven ^

 

Belize duiken duikreizen duikreis belize 5 Belize duiken duikreizen duikreis belize 6
Belize duiken duikreizen duikreis belize 7 Belize duiken duikreizen duikreis belize 8
Belize : praktisch

Klimaat : Het klimaat van Belize is subtropisch en verdeeld in een regenseizoen en een droog seizoen. Globaal gesproken loopt het droge seizoen van december tot en met mei. De maanden februari, maart, april en mei zijn de droogste maanden. De natste maanden zijn juni, juli en augustus. Het regenseizoen kent een droge periode van ca. zes weken, het "mauger"-seizoen genaamd, in augustus en september. Het noorden kent een droog seizoen dat in september begint en drie tot vier maanden duurt, terwijl het zuiden hoogstens 1 maand met droog weer kent. Toch kan het ook tijdens een droge periode wel eens flink regenen. In het moerassige kustgebied varieert de temperatuur van 10 graden op de koudste winterdagen tot 35,5 graden op de warmste zomerdagen, maar de hitte wordt meestal getemperd door de oostelijke passaatwinden. In het binnenland verschillen de temperaturen ook op die manier. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in geheel Belize op 26 graden.

Belize ligt ten westen van de route die de meeste orkanen volgen waardoor ze net om of langs Belize trekken. Een goed voorbeeld is de orkaan "Mitch" die in oktober 1998 bijna letterlijk om Belize heen trok en weinig schade berokkende. De laatste dertig jaar heeft Belize dan ook maar van vier orkanen veel last gehad. Dat Belize weer een keer getroffen wordt door een alles verwoestende orkaan is vrijwel zeker. De maanden met de meeste kans op orkanen zijn augustus tot en met oktober.

Vereiste reisdocumenten : Internationale reispas en visum (ter plaatse): meer info bij de ambassade van Belize (tel 02.732.62.04)

Vereiste inentingen:

Hepatitis A en B: niet noodzakelijk

Buiktyfus: aanbevolen, raadpleeg uw huisarts

Malaria: aanbevolen, raadpleeg uw huisarts

^naar boven^

 

 

onze bestemmingen
aggressor fleet djibouti italië mexico soedan
azoren egypte madagascar micronesië tanzania
bahama's filippijnen malediven mozambique thailand
belize grenadines maleisië oman turkije
cuba indonesië malta saoedi-arabië zuid-afrika