Hotel - Indonesië - Papua
© 

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

Papua is de nieuwe naam voor het voormalige Irian Jaya. Het is het westelijk gedeelte van Nieuw-Guinea, en maakt deel uit van Indonesië. Het Oostelijk gedeelte van Nieuw-Guinea wordt gevormd door Papua Nieuw-Guinea, een onafhankelijke staat.

Deze regio is heel wild ongeschonden. Toerisme is hier vrijwel onbestaande, en de weinige kleinschalige accommodaties zijn meestal geheel opgetrokken met natuurlijke materialen zonder het eco-systeem op welke manier dan ook te verstoren.

Raja Ampat is een eilanden-groep in het westen van Papua. De dichtst bijzijnde stad is Sorong. De eilandengroep bestaat uit meer dan 600 prachtige eilandjes die zelden of nooit worden bezocht door toeristen. Hierdoor zijn ze nu nog steeds in dezelfde staat dan ze tientallen of honderden jaren terug ook waren. Ze zijn begroeid door een dichte jungle en omringd met witte zandstranden en kristalhelder water. De grotere eilanden zoals Batanta, Waigeo en Gam bestaan uit bergen met uitdagende hiking trails. In de jungle vindt men een grote populatie aan inheemse soorten zoals de "Red bird or paradise", "large hornbills", papegaaien, "monitor lizards", "brightly colored coconut crabs", "flying foxes" en een soort buideldier “Cus-Cus”.

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

Raja Ampat biedt het hele jaar door goede voorwaarden voor duiken en snorkelen. Watertemperatuur is constinu 28 ° - 30 ° C en zichtbaarheid onder water varieert tussen 15 en 30 m.

In de omgeving rond Pulau Pef zijn er een ​​groot aantal duik- en snorkelplaatsen met een fascinerende verscheidenheid aan flora en fauna. Tijdens een normale week, is het mogelijk om een mix van scholen vissen, pygmee zeepaardjes, naaktslakken en ander macro-leven, Wobbegong Haaien, endemische Raja Ampat Bamboo Shark, Bultkop papegaaivissen, schildpadden, ReuzeTrevally, Barracuda, Manta Rays en ongeveer elke rifvisje uit de duikgidsen af te punten op jouw lijstje "to see".

Afhankelijk van het duikplan, wordt tussen de duiken vaak genoten aan een van de mooiste stranden van Raja Ampat. Verken de zandbanken en mangroven of geniet van het landschap van afgelegen eilanden.

Maar niet alleen de duikplaatsen rondom Pulau Pef zijn de moeite waard. Het huisrif van Pulau Pef zelf biedt uitstekende duik-en snorkelmogelijkheden, met een grote verscheidenheid aan vis en koraal. De school Batfish onder de pier zorgt met het juiste licht vaak voor goede fotografie mogelijkheden. Nachtduiken zijn makkelijk, kleurrijk en spectaculair, waarbij de endemische Raja Ampat Bamboo Shark vaak wordt waargenomen. Bij schemerduiken vormen de Mandarijnvisjes dan weer de grote attractie...

 

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

Donderdag: vlucht naar Jakarta
Vrijdag: aankomst Jakarta en gebruik van day-use kamer in een hotel vlakbij de luchthaven
Vrijdagnacht: vlucht Jakarta - Sorong
zaterdag: Aankomst Sorong en transfer per speedboat naar het resort 
zaterdag- vrijdag: 6 overnachtingen in het Raja 4 Divers Resort
vrijdagnamiddag: transfer per speedboat naar Sorong 
vrijdag - zaterdag: 1 overnachting in Sorong op basis van logies 
zaterdagochtend: vlucht Sorong – Jakarta met aansluitend retourvlucht
zondag: aankomst

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

Het "Raja 4 Divers dive resort" is gelegen op Pulau Pef. Het is simpelweg een van de mooiste eilanden in Raja Ampat, Indonesië. Badend in een weelderige tropische jungle, ligt het eiland gewoon te wachten om ontdekt te worden. Het combineert spectaculaire baaien met blauwe lagunes, witte zandstranden, verborgen meren, eeuwenoude rotsschilderingen op karst kliffen, en ongerepte  mangroves. Een ongelooflijke verscheidenheid van exotische vogels, varanen en koeskoes was je in alle geval voor. Zij ontdekten het eiland lang geleden, en besloten er te blijven... 

Langs het maagdelijke strand, omgeven door palmbomen, biedt Raja4Divers water bungalows op palen, in authentieke Papoea stijl.
Elke bungalow heeft een oppervlakte van maar liefst 116m²: slaapkamer 48m², terras 24m², open lucht badkamer 44m².

Elke bungalow is voorzien van alle comfort waar een duiker nood aan heeft: koelkastje, water dispenser, bureau, kluisje, grote halfopen badkamer, warm en koud water, badhanddoeken, badlakens, en op het grote dek: ligstoelen, hangmat en een trap rechtstreeks in het water.

Het ontwerp is gebaseerd op beproefde traditionele Papoea bouwmethoden, en combineert moderne ideeën om de luchtstroom te maximaliseren, zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke omgeving.
Elke ochtend wordt je getrakteerd op een concert met de geluiden van exotische jungle vogels in het bos, en het grote terras biedt een spectaculair uitzicht vooral bij zonsondergang.
Kan een mens nog meer één zijn met de natuur?

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

Prijzen 2016:

1 week op basis van 2-persoonskamer te delen: 2.600 € per persoon
1 week op basis van een single kamer: 3.100 € per persoon
1 week op basis van 2-persoonskamer met extra bed: 2.450 € per persoon
1 week op basis van 2-persoonskamer met 2 extra bedden: 2.250 € per persoon

2 weken op basis van 2-persoonskamer te delen: 4.850 € per persoon
2 weken op basis van een single kamer: 5.850 € per persoon
2 weken op basis van 2-persoonskamer met extra bed: 4.550 € per persoon
2 weken op basis van 2-persoonskamer met 2 extra bedden: 4.150 € per persoon

Reductie niet duiker: op aanvraag

Inbegrepen:
• 6 of 13 nachten Raja 4 Divers in de gekozen accommodatie
• 1 nacht in Sorong (hier enkel kamer en ontbijt!)
• vol pension, inclusief thee, koffie, en drinkwater
• ongelimiteerd duiken, inclusief 3 bootduiken en nachtduik
• geen fuel surcharge voor verdere duiktrips
• Nitrox
• gebruik van camera atelier, met airco en 27" I-mac
• Wifi in alle bungalows
• Papua travel permit (=surat Jalan, breng wel 4 pasfotos mee!)

Niet inbegrepen:
• alle vluchten, en verblijf in Jakarta
• huur duikmateriaal
• Marine Parc Fees: momenteel 1.000.000 IDR
• alcohol, soft drinks
• Transfer Sorong - Pulau Pef - Sorong: 250 € per persoon (enkel op zaterdag bij aankomst, en vrijdag bij vertrek. Prive-transfers op andere dagen kan mits grote meerprijs en op aanvraag)
• excursies ter plaatse
• fooien
• reisverzekeringen

Duikreis Raja Ampat - Raja 4 Divers

• Klimaat en beste reistijd : Raja Ampat heeft een monsoon klimaat, met temperaturen tussen de 25 en 35°C, en een hoge luchtvochtigheid. Zowel tijdens het droge als het regenseizoen valt er regelmatig een fikse bui, maar korte buien met onmiddellijk daarop volgende zonneschijn zijn de norm. De zee is meestal vlak, enkel van juli tot augustus zijn er op bepaalde ogenblikken van de dag lichte golven (verwaarloosbaar tov andere bestemmingen). Watertemperatuur schommelt het hele jaar rond de 28 à 29°C. Voor de meeste duikers volstaat een 3mm-duikpak dan ook.
• Vereiste inentingen : malariapillen en inenting tegen Hepatitis A zijn verplicht. Op reis gaan is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de TETANUS-, DIFTERIE-, KINKHOEST-, MAZELEN- en POLIOVACCINATIE. Raadpleeg uw huisarts of het instituut voor Tropische geneeskunde (www.itg.be).
• Tijdverschil : Tijdens de zomertijd is het in Indonesië 6 uur later en in de wintertijd 7 (www.worldtimeserver.com).
• Vereiste documenten : Voor Indonesië is een internationale reispas vereist die 6 maanden geldig is na terugkeer. Het verplichte visum kan worden aangekocht op de luchthaven. Voor Papua is er bovendien nog een extra visum nodig (Surjat jalan), ook verkrijgbaar op de luchthaven.
--------------------------------------------------------------------------------

Reisdocumenten:
www.Diplomatie.be
www.Minbuza.nl
Internationaal Reispas verplicht, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Visum kan je verkrijgen bij aankomst in de luchthaven.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt voor uw reis naar Indoneîë. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en De Europese aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
www.WorldTimeServer.com

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Trails - Kouterbaan 15 B, 1745 Opwijk (BE) - T: +32-52-353875 - F: +32-52-353784 - Lic. A 6157
© 2008 All rights reserved - Algemene voorwaarden - Website: Projectweb.be