Triton Bay DiversAccommodatie

"Keer terug in de tijd, en stel je Indonesië voor zoals het 40 jaar geleden was." Dit is hoe locals van andere delen van Indonesië de regio van Kaimana en Triton Bay beschrijven. Nog ongerept, zonder warenhuizen en verkeersfiles.

Dat mag geen wonder zijn, want het mag op zijn zachtst uitgedrukt een "expeditie" genoemd worden om er te geraken. Vanuit Jakarta neem je een vlucht naar Ambon. Daar stap je over op een andere vlucht, die vermoedelijk nog enkele andere stops maakt in andere dorpen of steden, en uiteindelijk kom je aan in Kaimana.

Neem dan de boot vanuit Kaimana, en een avontuur zal starten in een ongerepte wereld die wacht om ontdekt te worden.
Behalve Triton Bay Divers en enkele liveaboards die deze regio enkele keren per jaar bezoeken, komt hier geen toerist. Triton Bay Divers is het enige resort in de wijde omgeving, en het resort telt amper 6 kamers. Hoen ongerept kan een plaats op deze wereld nog zijn?

In de ruime bungalows kunnen tot 3 personen comfortabel verblijven. Elke kamer heeft een ventilator en is gebouwd met een "natuurlijks airco (lees: ventilatie) in gedachten. Er is een bureautje beschikbaar met 220V stopcontacten. Hou er echter rekening mee dat er geen 24/24u elektriciteit beschikbaar is, maar slechts van 06.00u tot 23.00u. Geniet op het einde van de dag van de rust op jouw terras of neem een warme douche in jouw eigen privé-tuintje.

Het resort is ecologisch gebouwd, met optimaal respect voor de oorspronkelijke vegetatie. Lokale werklui hebben het volledig gebouwd naar aloude traditie.

Het restaurant in open lucht (maar uiteraard overdekt) zorgt ervoor dat je ook tijdens de 3 voortreffelijke maaltijden per dag kan genieten van de omringende natuur. Er is gratis koffie, thee en water ter beschikking, en frisdranken en bier worden aangeboden tegen betaling. Wie graag een aperitiefje ter beschikking heeft, raden we aan om zelf een fles drank in de taxfree aan te schaffen, aangezien alcohol in deze regio van het land zeer duur en vaak niet voorradig is.

Back to nature, back to the roots, and enjoy a great time full of adventure!


Duikinfo

In 2008 werd Kaimana Regency tot een Marine Protected Area uitgeroepen. Deze omvat 6.000 km² van de wateren in Kaimana en Triton Bay. De Marine biodiversiteit is hier onvergelijkbaar, en blijft ons verbazen elke keer we een nieuwe duikplaats ontdekken.
Beschrijvingen als "de ultieme duikplaats", "de laatste wildernis", en "de laatste beste duikplaats" bewijzen dat Triton Bay iets te bieden heeft voor elke avonturier, zowel boven als onder water.

Triton Divers heeft intussen meer dan 30 duikplaatsen geregistreerd, en wekelijks worden nog nieuwe plaatsen verkend. Topografie van de duikplaatsen varieert van pinnacles tot ondiepe zachte koraaltuinen, van wouden met zwart koraal tot eindeloze drop offs.
Sommige duikers noemen Triton Bay nu al "soft coral capital of the world", met alle respect voor Fiji dat deze benaming tot nu toe droeg.

Je kan hier bijna alle soorten marine leven vinden die je in de rest van Indonesië kan vinden. Van de kleinste pygmee seahorse, tot de gracieuze walvishaaien die de traditionele vissersvlotten (bagans) bezoeken. Er werden rond dezelfde bagans ook al scholen dolfijnen waargenomen.
In deze regio werden ook al enkele soorten ontdekt die nergens anders kunnen gezien worden zoals de "Triton Bay walking shark" en de "P. Nursalim flasher wrasse".
Voor liefhebbers van sunset of nachtduiken: op het huisrif komen zowel mandarijnvisjes als de flasher wrasse voor.

Voor de meeste duiken is het niet noodzakelijk om dieper dan 20m te gaan. De meeste begroeiing, kleuren en visleven vind je immers in de minder diep gelegen plaatsen. Dit sluit dan weer nauw aan bij de extreme veiligheid die in acht dient genomen te worden, omdat het gebied zo afgelegen is. In geval van nood is een decompressiekamer vele uren verwijderd.
Hier duikcentrum biedt momenteel ook nog geen Nitrox aan.

Het duikcentrum biedt 3 duiken per dag aan: 2 in de ochtend, 1 in de namiddag. Optioneel kan nog een sunset of nachtduik worden gemaakt. Duikduur wordt gelimiteerd op 75 min.

Flessen zijn 12L Alu met DIN/INT aansluiting.

Zichtbaarheid varieert van 5 tot 25m, afhankelijk van stroming en weersomstandigheden. De beste periode loopt van begin oktober tot eind mei, waarbij de beste zichtbaarheid doorgaans van januari tot mei is. Gemiddelde watertemperatuur in deze periode is 28à29°C. Tijdens de Eastern Monsoon vermijdt je best deze regio omwille van overvloedige regenval.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2020 vanaf:
check-in zaterdag; check-out zaterdag
10 duiken pakket (7nachten/5duikdagen):
     gedeelde 2-persoonskamer: €1.860/persoon
     single kamer: €2.450/persoon
15 duiken pakket (7nachten/5duikdagen):
     gedeelde 2-persoonskamer: €2.020/persoon
     single kamer: €2.600/persoon
Niet duiker (7nachten):
     gedeelde 2-persoonskamer: €1.480/persoon
     single kamer: €2.070/persoon

Inbegrepen:

 • transfer van de luchthaven van Kaimana naar het resort op zaterdag
 • 7 nachten in gedeelde 2-persoonskamer, vol pension
 • water, koffie en thee
 • flessen, lood (geen loodgordel)
 • bootduiken volgens uw gekozen pakket
 • 1 snorkel beurt of duik met de walvishaaien (seizoen)

Niet inbegrepen:

 • marine park tax ( IDR 500.000)
 • registratie tax (IDR 100.000)
 • transfer op andere dagen €150 per transfer
 • alle overige dranken
 • excursies
 • internationale en lokale vluchten
 • extra overnachtingen
 • verzekeringen, taxen
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Triton Bay Divers