Sorido Bay ResortAccommodatie

Het luxueuzere resort van Papua Diving, geopend in 2004, ligt ook op het eiland Kri. Voor mensen met een avontuurlijke instelling, ruime duikervaring en die gesteld zijn op comfort en prachtig duiken is Sorido Bay een absolute aanrader.

Na 2 uur varen van Sorong vind je hier tussen de oorspronkelijke vegetatie en de vele wilde orchideeën, 7 zeer ruime bungalows: de sentani bungalows met 65 m²; Kaimana bungalows van 90 m² oppervlakte. De bungalows zijn vrijstaand en hebben aan de achterkant een kleine afgeschermde patio, en aan de voorkant een groot eigen terras met ligbedden en heerlijk uitzicht over de zee en de tegenover gelegen eilanden en het huisriff. Hier kan men het echte paradijs vinden, ver weg van massatoerisme. Verwacht jungle, stranden, kristalhelder water, prachtige riffen en een ongelooflijke rust

Het hele resort is zo opgezet dat het deel uitmaakt van de natuur en zo min mogelijk impact heeft op de omgeving. In de bungalows zijn prachtige lokale Papoease decoraties aangebracht. Er is airconditioning, eigen sanitair met warm en koud water, koelkastje, televisie en ruime bedden met dikke zachte kussens om in weg te dromen. Kortom: luxe in de jungle!


Duikinfo

Het duiken is van ongekende schoonheid.
Het onderwaterleven is gevarieerd en er is nog veel onontdekt. Biologen zijn lyrisch over de grote verscheidenheid aan vis. Alle duiken worden begeleid. Vertel de duikgidsen wat visje je wilt zien en ze weten het te vinden.

Het gebied staat ook bekend om de mantaroggen, die hier hun poetsstation hebben. Het zijn echter niet alleen de manta’s die duikers naar dit gebied lokken. Denk ook aan: veel dwergzeepaardjes, grote bultkop-papegaaivissen, de wobbegong haaien, die alleen hier en in Australië voorkomen en gewoon vis vis vis en prachtige koraal.

Dagelijks worden 3 bootduiken gemaakt, maar meer is mogelijk.
Op korte vaarafstand kunnen ongeveer 30 duikstekken worden bezocht.

Verdere 30-tal duikstekken kunnen ook bezocht worden.
Dit zijn duikexcursies waar je de hele/halve dag onderweg bent, die dan gecombinieerd worden met het bezoeken van dorpen, grotten en andere attracties. Dan zijn lunchpakkets voor een stop op een verlaten eiland voorzien. Deze excursies kunnen gedaan worden mits toeslag en minimum aantal deelnemers.

De meeste duikstekken liggen op 3-15 minuten varen. Tussen de duiken keert men steeds terug naar het resort.

De meeste duiken zijn drift duiken, dus enige ervaring is toch gewenst. Het is deze stroming die ervoor zorgt dat deze regio een dergelijke fauna en flora te bieden heeft. De zichtbaarheid is doorgaans goed maar niet spectaculair (+/- 20 meter), en de watertemperatuur is het hele jaar 28 à 29°C.
 
Zaterdag is rustdag voor de riffen, de duikers en de gidsen.
Dan mag je van de steiger duiken. Met schemering komen hier kleurrijke mandarijnvisjes onder de pier tevoorschijn. En je hebt ook de kans om de "wandelende" epauletten haai te zien.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019
Check-in zondag ; check-out zondag
Sentani bungalow gedeelde 2-persoonskamer €2.910/persoon
Sentani bungalow single kamer €3.610/persoon

Inbegrepen:

 • transfert op zondag
 • 7 nachten vol pension
 • water, koffie en thee
 • was service
 • wifi
 • nitrox
 • flessen en lood
 • 3 bootduiken/dag (niet op zaterdag)
 • onlimit huisrif duiken zonder gidsen (niet op zaterdag)
 • nachtduiken (niet op vrijdag)

Niet inbegrepen:

 • internationale en lokale vluchten
 • extra overnachtingen
 • taxen, vergunningen, verzekeringen
 • alle andere dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • huur duikmateriaal
 • fluo diving €50/persoon, min 2 personen

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weerContact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Sorido Bay Resort