Raja 4 DiversAccommodatie

Het "Raja 4 Divers dive resort" is gelegen op Pulau Pef. Het is simpelweg een van de mooiste eilanden in Raja Ampat, Indonesië. Badend in een weelderige tropische jungle, ligt het eiland gewoon te wachten om ontdekt te worden. Het combineert spectaculaire baaien met blauwe lagunes, witte zandstranden, verborgen meren, eeuwenoude rotsschilderingen op karst kliffen, en ongerepte  mangroves. Een ongelooflijke verscheidenheid van exotische vogels, varanen en koeskoes was je in alle geval voor. Zij ontdekten het eiland lang geleden, en besloten er te blijven... 

Langs het maagdelijke strand, omgeven door palmbomen, biedt Raja4Divers water bungalows op palen, in authentieke Papoea stijl.
Elke bungalow heeft een oppervlakte van maar liefst 116m²: slaapkamer 48m², terras 24m², open lucht badkamer 44m².

Elke bungalow is voorzien van alle comfort waar een duiker nood aan heeft: koelkastje, water dispenser, bureau, kluisje, grote halfopen badkamer, warm en koud water, badhanddoeken, badlakens, en op het grote dek: ligstoelen, hangmat en een trap rechtstreeks in het water.

Het ontwerp is gebaseerd op beproefde traditionele Papoea bouwmethoden, en combineert moderne ideeën om de luchtstroom te maximaliseren, zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke omgeving.
Elke ochtend wordt je getrakteerd op een concert met de geluiden van exotische jungle vogels in het bos, en het grote terras biedt een spectaculair uitzicht vooral bij zonsondergang.

Kan een mens nog meer één zijn met de natuur? Dit resort is een schoolvoorbeeld van "barefoot luxury": de nadruk op charme, comfort, puur geluk, schoonheid en beleving. Randverschijnselen als airco en een zwembad zijn van ondergeschikt belang: waarom zou je een zwembad willen als het turquooise water van de zee onder jouw bungelow ligt? Waarom zou je airco willen, als een zachte zeebries door de kamer waait, en voorkomt dat je verkouden wordt van de airco?


Duikinfo

In de omgeving rond Pulau Pef zijn er een groot aantal duik- en snorkelplaatsen met een fascinerende verscheidenheid aan flora en fauna. Tijdens een normale week, is het mogelijk om een mix van scholen vissen, pygmee zeepaardjes, naaktslakken en ander macro-leven, Wobbegong Haaien, endemische Raja Ampat Bamboo Shark, Bultkop papegaaivissen, schildpadden, ReuzeTrevally, Barracuda, Manta Rays en ongeveer elke rifvisje uit de duikgidsen af te punten op jouw lijstje "to see".

Afhankelijk van het duikplan, wordt tussen de duiken vaak genoten aan een van de mooiste stranden van Raja Ampat. Verken de zandbanken en mangroven of geniet van het landschap van afgelegen eilanden.

Maar niet alleen de duikplaatsen rondom Pulau Pef zijn de moeite waard. Het huisrif van Pulau Pef zelf biedt uitstekende duik-en snorkelmogelijkheden, met een grote verscheidenheid aan vis en koraal. De school Batfish onder de pier zorgt met het juiste licht vaak voor goede fotografie mogelijkheden. Nachtduiken zijn makkelijk, kleurrijk en spectaculair, waarbij de endemische Raja Ampat Bamboo Shark vaak wordt waargenomen. Bij schemerduiken vormen de Mandarijnvisjes dan weer de grote attractie...

Raja 4 divers beschikt over 3 boten met telkens 2x50PK silent engines, en een overdekt gedeelte voor de broodnodige schaduw. Daarmee brengen ze je in "no-time" naar de duikplaatsen.

Flessen zijn 12L DIN/INT, en Nitrox wordt gratis aangeboden.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 21/12/2019 vanaf:
gedeelde 2-persoonskamer: €2.200/persoon
single kamer: €2.800/persoon

Inbegrepen:

 • 6 nachten verblijf vol pension in het resort + 1 nacht Sorong hotel (bed en breakfast)
 • frisdranken, water, koffie en thee
 • unlimited duiken/duikdag
 • 5,5 duikdag
 • nitrox
 • flessen, lood, loodgordel
 • wifi/tablet
 • was service

Niet inbegrepen:

 • internationale en nationale vluchten
 • luchthaven taxen
 • extra overnachtingen
 • Marine park tax (te betalen cash in Rupiah 1.000.000); geldig voor 1 jaar
 • alcoholische dranken
 • transfer op zaterdag Sorong-Pef, vrijdag Pef-sorong €250/persoon
 • transfer op andere dagen variable prijs
 • excursies
 • fooien
 • taxen, verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl

Internationale reispas nodig met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van aankomst, in combinatie met een ticket voor terug- of verdere reis

Geen visum voor toeristisch en niet verlengbaar verblijf van maximum 30 dagen mits in- en uitreis via een van volgende internationale lucht- of zeehavens :

 1. Soekarno Hatta-Jakarta,
 2. Ngurah Rai International Airport-Bali
 3. Kualanamu International Airport-Medan
 4. Juanda International Airport-Surabaya
 5. Hang Nadm International Airport-Batam)
 6. Sri Bintan Pura Seaport-Tanjung Pinang
 7. Batam Center Seaport-Batam
 8. Sekupang Seaport-Batam
 9. Tanjung Uban Seaport-Tanjuung Uban

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance en SunAssistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in Indonesië:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Raadpleeg uw huisarts
http://www.itg.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?wpid=789&miid=679&L=n&Country=Indonesia
http://www.itg.be

Electriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Indonesië:
weerstatistieken
Het actuele weer


Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Raja 4 Divers