El Galleon Beach ResortAccommodatie

De naam Puerto Galera betekent in het Engels "Port of the Galleons". De naam van dit resort is dan ook een verwijzing naar het verleden van deze plaats. De sfeer in het resort is relax en de service vlekkeloos.

Het hotel beschikt over een klein maar gezellig zwembad, gelegen net achter het restaurant. Het restaurant zelf is deels in open lucht en serveert uitstekende maaltijden. En dan is er nog de beruchte Point bar met zicht op zee, waar duikers vanuit heel Puerto Galera 's avonds samenstromen om straffe verhalen uit te wisselen. Tenslotte kan je hier ook biljarten, kajakken, volleyballen en snorkelen op het huisrif. In de buurt kan je ook golfen, en vanuit het resort worden ook excursies aangeboden.

De 29 comfortabele kamers liggen in een prachtige tropische tuin. Er zijn verschillende types kamers (budget, poolside, seaview, penthouse), maar zijn alle uitgerust met eigen badkamer, minibar, ventilator, tv en airco.


Duikinfo

Duikcentrum Asia Divers (PADI 5* CDC) is onder de Point Bar gelegen, en beschikt als enige in Puerto Galera over een eigen jetty. Op deze jetty kunnen de flessen zelfs worden gevuld, een ongekende luxe in Puerto Galera.
In het centrum zelf kan je ook Nitrox en Trimix verkrijgen.

Het duikcentrum beschikt over traditionele outrigger boats en 2 speedboats, waarmee je in minder dan 20 minuten de meeste duikplaatsen bereikt. Per duikgids zullen maximaal 6 duikers mee gaan (nog een groot voordeel ten opzichte van andere duikcentra in Puerto Galera).

Per dag worden 5 duiken op vooraf bepaalde vertrektijden gepland, waar je vrij kan voor inschrijven. Hier heb je dus een maximale flexibiliteit om je dag (en duiken) te plannen.
Ben je een fervent duiker, boek dan zeker het pakket met ongelimiteerd dagduiken. Hiermee kan je tot 4 dagduiken per dag maken, en zijn enkel eventuele nachtduiken extra te betalen.

De verscheidenheid aan harde en zachte koralen, en de aanwezigheid van honderden soorten tropische vissoorten maken Puerto Galera tot één van de meest populaire duikbestemmingen in de Filippijnen. Een extra aantrekkingspool is Verde Island, gelegen op +/-45 minuten per boot van Puerto Galera. Hier vind je een prachtig begroeide drop off, en grote kans op scholen pelagics. Rond Puerto Galera kan je zoal vinden: triggerfish, parrotfish, murenen, snappers, groupers, batfish, lionfish, trumpetfish, pufferfish, baarzen, fusiliers, schildpadden, octopussen, zeepaardjes, haaien, ...


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/05/2020
Poolside room:
gedeelde 2-persoonskamer: €755/persoon
single room: €1.010
Seaview room:
gedeelde 2-persoonskamer: €820/persoon
single room: €1.140

Inbegrepen:

 • 7 nachten verblijf en ontbijt
 • Water
 • 4 bootduiken per duikdag

Niet inbegrepen:

 • Internationale vlucht naar Manilla
 • Transfers ter plaatse
 • Nachtduiken
 • Alle overige maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Taksen en eventuele marine park fees
 • Verzekeringen
 • (Duik)excursies (vb Verde Island)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Meer info

Reisdocumenten:
Diplomatie.be
Minbuza.nl
Internationaal Reispas nodig, nog minimum 6 maanden geldig op datum terugreis.
Geen visum nodig voor Belgen en Nederlanders (verblijf < 21 dagen)
Indien het verblijf op de Filippijnen langer is dan 21 dagen, dan is een visum verplicht.

Verzekeringen:
Het is van belang dat u een degelijke reisverzekering hebt. Wij bevelen de reisverzekering van Europ Assistance aan. Indien interesse lichten wij u graag de verschillende mogelijkheden toe.

Het uur in de Filippijnen:
WorldTimeServer.com

Gezondheid op Reis:
Aanbevelingen van het Tropisch Instituut in Antwerpen voor reizen naar de Filippijnen (of raadpleeg uw huisarts)
In geval van ziekte ter plaatsen kunnen wij u een plaatselijke arts aanbevelen:
Oriental Doctor & Pharmacy
Sabang, Oriental Mindoro
tel 0927 957 3368
Dr. Wilhelmina Arroyo
wilhelminaarroyo@gmail.com 

Elektriciteit en stekkers:
World Electric Guide

Het weer in de Filippijnen :
weerstatistieken
Het actuele weer


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over El Galleon Beach Resort