Pondok BarunaAccommodatie

Pondok Baruna is een gezellige Guesthouse, gelegen in het bruisende gedeelte van Lembongan. Het is een ideale uitvalsbasis voor duikers, dicht bij het duikcentrum, niet ver lopen voor een ruime keuze aan gezellige bars en restaurants, en toch perfect voor het verkennen van het eiland na de duiken.

Reizigers hebben de keuze uit 3 verschillende types accommodatie:

 • De 4 Seaview rooms liggen onmiddellijk op het strand, en zijn eigenaardig genoeg de budgetopties. De kamers zijn iets ouder, maar recent vernieuwd en beschikken over een badkamer (douche met warm water), airco en een terras onmiddellijk aan het strand. De Sunset bar van het hotel ligt vlak naast de kamers. Na zonsondergang sluit deze, zodat de gasten geen geluidsoverlast hebben. Klanten kunnen ook gebruik maken van het zwembad en snackbar in de tuin achter de kamers.
 • De Garden rooms liggen op zo'n 35 meter van het strand, achter de Seaview rooms. Deze zijn nieuwer en beschikken eveneens over alle eerder vermelde faciliteiten. Het terras kijkt uit op het zwembad, temidden van kokosbomen.
 • De Frangipani bungalows liggen op 5 à 10 min rijden van de andere kamers, en zijn geschikt voor mensen die houden van luxe. De 8 ruime kamers zijn gebouwd rond een prachtig zwembad. Het resort ligt op een 2-tal minuutjes wandelen van het strand, en in het resort vind je ook de Sampan Bar en restaurant waar je kan genieten van heerlijke maaltijden en dranken. Gasten die overnachten in Frangipani Bungalows kunnen door het duikcentrum worden afgehaald (tegen meerprijs), of kunnen zich zelf naar het duikcentrum begeven (vb met gehuurde scooter).

Duikinfo

Op Lembongan werken wij samen met World Diving. Zij zijn gelegen vlakbij de Pondok Baruna Seaview rooms. Het World Diving Dive Center is een PADI 5 Star duikresort, dat werkt volgens de hoogste standaard wat betreft veiligheid en expertise. Op Lembongan zijn talrijke "backpack" dive centers, en daarom is de keuze van duikcentrum juist zo belangrijk. Bij World Diving wordt gedoken met maximaal 4 duikers per duikgids, en wordt rekening gehouden met het niveau van de duiker. John en Sue hechten ook veel belang aan de training en kwaliteit van hun medewerkers. Van duikgids, instructor, kapitein tot flessenvuller... Allemaal worden ze nauwgezet opgeleid en opgevolgd.

Het duikcentrum beschikt over 3 traditionele boten "jukungs", met een zonnedek, beanbags en een toilet aan boord. Elk van deze boten heeft een capaciteit van maximaal 12 duikers + crew. Daarnaast hebben ze ook nog enkele fiberglass speedboats (maximaal 4 duikers + crew) voor snelle verplaatsingen. Nitrox is beschikbaar, mits supplement.

Door de ligging vlak bij de top-duikplaatsen van Lembongan en Nusa Penida kan het duikcentrum bij zijn planning rekening houden met de getijden. Hierdoor kunnen zij ervoor zorgen dat ze de stroming kunnen reduceren tot comfortabele proporties voor duikers. Stroming is nodig voor groot onderwaterleven, maar dagtrips vanuit Bali naar Nusa Penida zitten zo strak gebonden aan hun schema en vaartijden dat ze soms moeten duiken op momenten waarop de stroming zo hard staat dat het gevaarlijk kan worden. World diving heeft de luxe dat ze het perfecte moment kunnen kiezen voor de perfecte duik!

Lembongan geeft zonder twijfel fantastische mogelijkheden voor breedhoek en groter leven. Het hele jaar door maak je hier een grote kans op mantas. Juli tot Oktober kunnen als absolute topseizoen maanden beschouwd worden, met (nog) grotere aantallen mantas en het is tevens de periode waarin zelfs een mola mola je pad onder water kan kruisen.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019
Laag seizoen Seaview room vanaf: 570€ per persoon // Hoog seizoen: +15€
Laag seizoen Garden room vanaf: 595€ per persoon // Hoog seizoen: +30€
Laag seizoen Frangipani bungalow vanaf: 670€ per persoon // Hoog Seizoen: +30€
 
Inbegrepen:

 • Transfers luchthaven Denpasar - Pondok Baruna - luchthaven Denpasar (inclusief Ferry)
 • 7 nachten accommodatie in het gekozen kamertype
 • Kamer en ontbijt 
 • 10 bootduiken met World Diving Lembongan
Niet inbegrepen:
 • Internationale vlucht naar Denpasar (Bali)
 • Lokale luchthaventaksen
 • Dranken en overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur materiaal
 • Nitrox
 • Single toeslag
 • Huur scooter (+/- 7€ per dag)


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Pondok Baruna