Vilamendhoo Island Resort & Spa - Zuid-Ari AtolAccommodatie

Op Vilamendhoo is de komst van het toerisme geheel in harmonie gegaan met de natuurlijke omgeving van het eiland. Het eiland presenteert zich dan ook graag als een natuurbewust eiland. In 2010 is het eiland een half jaar gesloten geweest voor vernieuwingen van de kamers en uitbreiding van de faciliteiten. Het is eindresultaat is een zalig duikerseiland, voorzien van alle gemakken. Een echte aanrader !

Vilamendhoo Island Resort ligt in het zuiden aan de buitenste rand van het Ari Atol. De bungalows liggen tussen de palmbomen en zijn maar een paar stappen van het strand verwijderd.

Er zijn vier verschillende soorten accommodaties op Vilamendhoo; 13 Garden Villa's, 111 Beach Villa’s, 30 Jacuzzi Beach Villa’s en 30 Jacuzzi Water Villa’s.

Er zijn twee grote restaurants op Vilamendhoo. In beide restaurants worden een groot aantal gevarieerde gerechten tijdens het ontbijt-, lunch- en dinerbuffet geserveerd. Wil je een keer wat anders, dan kun je lekker genieten van een selectie speciale diners op het strand, aan één van de bars of zwembaden een lichte snack bestellen, a-la-carte eten in het Asian Wok restaurant of in het Hot Rock restaurant waar vis, steak of kip bij je tafel op “hot rocks” wordt klaargemaakt.  ’s Avonds is het gezellig napraten in één van de vier bars of je uitleven in de disco die regelmatig wordt georganiseerd. Andere animatie-activiteiten houden onder andere in: Marine preservation en duikpresentaties, films, crab races, live music, tafeltennis tornooi, dans- en culturele shows, bibliotheek ...

Naast duiken zijn er nog genoeg andere dingen die je op Vilamendhoo kunt doen zoals snorkelen op het huisrif, surfen, zeilen, volleyballen, tennissen, badmintonnen, tafeltennissen, tafelvoetballen, biljarten en zelfs fitnessen in een fitnessruimte met airconditioning. Heb je nog niet genoeg in het water gelegen, dan kun je nog een duik nemen in het zwembad. Wil je nog meer ontspannen, ga dan eens naar de spa voor een heerlijke behandeling of massage.

In het Internet café kun je het thuisfront op de hoogte houden van je fijne vakantie. Neem je je laptop mee, dan kun je in de meeste publieke gelegenheden draadloos internetten.


Duikinfo

Vilamendhoo beschikt over één van de betere huisriffen in de Malediven. Er zit heel veel vis op, zoals diverse soorten roggen, blacktip reef sharks en napoleon vissen. Gevorderde duikers kunnen zelfstandig op het huisrif duiken waarbij nachtduiken en early-morning-dives elke dag mogelijk zijn. Het huisrif heeft 10 verschillende ingangen, waarbij flessenservice aanwezig is. De duikschool zorgt er dan voor het transport van je duikfles voor en na de duik. Het zelf dragen van je duikfles over het rulle zand is dan niet nodig.

De overige ruim 40 verschillende duikplaatsen liggen op een afstand van 5 minuten tot 1 uur varen van Vilamendhoo en worden veelal alleen door deze duikschool aangedaan. Een aantal bekende zijn Kuda-Rha-Tila, Broken Rock, Sharkpoint, Mantapoint, Thinfushi-tila en Angaga-tila. Er is twee keer per dag een afvaart, om 09.00 uur en om 14.15 uur. Er zijn dagelijks 3 tot 4 duikboten die naar verschillende duikplaatsen gaan, er is dus altijd een geschikte duikplaats voor je bij. Een aantal keren per week worden er ook volledige dag trips aangeboden. Ook het volgen van de diverse PADI opleidingen is mogelijk. Bovendien is de lagune van het eiland zeer geschikt voor het volgen van een open water cursus. Deze cursus wordt in kleine groepen gegeven en er is dus veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht.

Het zuiden van het Ari Atol staat bekend vanwege de grote hoeveelheid walvishaaien die elk jaar in de periode juni – december hier gezien worden. De walvishaaien komen op de grote hoeveelheid plankton af. Dit is niet de beste duiktijd van het jaar voor de Malediven maar geeft je wel een grote kans op een ontmoeting met deze fantastische dieren.

Voor manta’s is de beste periode dan weer januari – mei. Natuurlijk zul je hier ook alle bekende rifvissen van de Malediven ontdekken zoals schildpadden, napoleons, vleermuisvissen etc.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/10/2019 in gedeelde 2-persoonskamer vanaf:
 • Garden Room $1.090 (€956)*
 • Beach Villa $1.180 (€1.035)*
 • Jacuzzi Beach Villa $1.440 (€1.263)*
 • Jacuzzi Water Villa $1.960 (€1.719)*
 
Inbegrepen:
 • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoons accomodatie volgens uw keuze
 • vol pension
Niet inbegrepen:
 • internationale vlucht naar Male
 • transfer per watervliegtuig, bagage beperkt tot 20kg vanaf $450  per persoon heen en terug
 • 6 duikdagen (max 24 kantduiken)vanaf €585 Nitrox gratis
 • upgrade naar bootduiken, nachtduiken ter plaatsen te betalen.
 • taksen, plaatselijke belastingen, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen
 • dranken
* wisselkoers van 11/12/2018


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Vilamendhoo Island Resort & Spa - Zuid-Ari Atol