Wakatobi Luxury Eco ResortAccommodatie

Wakatobi is een luxe duikresort in het zuidoosten van Sulawesi, Indonesië. Op een rustig eiland, ver weg van drukte en steden, geen andere duikers in minstens 160 km. Wakatobi combineert naadloos vijfsterrenvoorzieningen en comfort met een ongerepte natuurlijke omgeving; een combinatie die zijn reputatie als één van 's werelds beste resorts bevestigd.

Of je nu gaat duiken of snorkelen tussen deze levendige en beschermde koraalriffen vol met zeeleven, genieten van een verjongende spa, een glorieuze zonsondergang aanschouwen met uw favoriete cocktails aan de steigerbar, of misschien een romantisch stranddiner nuttigen,... Wakatobi Dive Resort biedt een unieke en verrijkende ervaring voor mensen die op zoek zijn naar recreatie, ontspanning en privacy.

Het is niet zeldzaam dat er tranen zijn op de laatste dag van de reis in Wakatobi - gasten willen eenvoudigweg niet dit kleine stukje van de hemel op aarde verlaten om terugkeren naar de 'echte' wereld.

Je zal genieten van de rust en de afgelegen locatie van Wakatobi: geen verkeerslawaai, geen vervuiling, geen ander toegewijd duikresort in de ruime omgeving. Een privé chartervlucht brengt u van Bali naar een speciaal gebouwde landingsbaan in minder dan drie uur, gevolgd door een korte boottocht naar het resort en jouw vakantie zal echt beginnen.

Je zal ontdekken dat, ondanks de afgelegen locatie, Wakatobi Dive Resort een zeer geciviliseerd bestaan biedt. Elke handgemaakte villa en bungalow is ruim, stil, comfortabel en ligt op slechts een steenworp afstand van de oceaan. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning met draadloos internet via de satelliet en uitgebreide voorzieningen. Al jouw maaltijden en snacks (bereid door de chef-kok in ons restaurant aan het strand) zijn inbegrepen tijdens uw verblijf.

Je glijdt spontaan weg in het gemoedelijke ritme van Wakatobi, vers bereid en smakelijk eten, comfortabele accommodaties, sensationeel duiken en vriendelijke, persoonlijke service.

Er worden drie accommodatiepakketten aangeboden:

  • The Ultimate (villaverblijven)
  • Gold Standard (bungalows aan de kust)
  • The Essentials (schaduwrijke bungalows omringd met palmbomen)

Duikinfo

Wakatobi is gemaakt met de visie om de ultieme duikervaring te leveren en werd opgericht na een uitgebreide zoektocht om de perfecte locatie voor een duikresort te identificeren in termen van geografie, klimaat, oceanische topografie en mariene biodiversiteit. Om zijn toekomst veilig te stellen, creëerden ze toen één van 's werelds grootste privé beschermde mariene reservaten.
Nadat ze de eersteklasse locatie hadden geïdentificeerd, hebben ze een resort ontwikkeld dat, ondanks de afgelegen ligging, een scala aan faciliteiten en comfort biedt om de duiktrip van je leven te maken! Duiken en je vakantie hier doorbrengen...is een ervaring die je lang zal koesteren.

Wakatobi bevindt zich in het epicentrum van biodiversiteit van koraalriffen en is uitgeroepen tot een UNESCO Marine Biosphere Reserve. Dit betekent dat je tijdens het duiken in Wakatobi de grootste verscheidenheid en diversiteit van het onderwaterleven zal zien. Je ziet niet alleen prachtige vergezichten of ongerepte koraalriffen maar ook een overvloed aan kleurrijke rifvissen alsook zeldzame en ongewone 'critters'. Nieuwe en ongedocumenteerde soorten worden nog steeds ontdekt in Wakatobi.

Er zijn andere en betere locaties waar je grotere scholen vis kunt zien, grotere zeedieren en adrenalineduiken kan maken maar vanwege het pure riflandschap en de verscheidenheid aan zeedieren zul je niet teleurgesteld zijn met een duikvakantie in Wakatobi.

Wakatobi is gezegend met meer dan 50 in kaart gebrachte en benoemde duikplekken allemaal op korte afstand van het hoofdresort. De riffen rond Wakatobi zijn eigenlijk continu, een aaneenschakeling van een unieke onderwatertypografie en het diverse zeeleven dat op deze plek en omgeving voorkomt.

Tot slot... In Wakatobi kan je 365 dagen per jaar duiken. Er is geen periode of seizoen ongeschikt om te duiken. Het klimaat is droger dan in andere delen van Indonesië, en de locatie wordt goed beschermd door de omliggende riffen en eilanden.Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Wakatobi Luxury Eco Resort