PALM GARDEN RESORT KHAO LAK


Accommodatie

Palm Garden Resort: Khao Lak

Khao Lak is een fantastische vakantieregio in het zuiden van Thailand, ongeveer 60 km ten noorden van Phuket. Massatoerisme en drukke stranden zijn er, gelukkig, nog niet. In het kleine stadje zijn er talloze restaurants, winkels, banken, massage mogelijkheden en spa's. Over het algemeen stappen vele bezoekers wel ook uit de stad en verkennen ze de omgeving waar de scène kan worden omschreven als idyllisch Thais. Het achterland is heuvelachtig en vol tropische bossen in weelderig groen. Er zijn wandelpaden en watervallen voor sportieve ontdekkingsreizigers. De meeste bezoekers komen hier echter om de lange zandstranden te ervaren.


De bungalows hebben comfortabele kamers voor een aangenaam verblijf.
De bungalows, allemaal in Thaise stijl, in het Palm Garden Resort hebben twee ruime en aparte slaapkamers. De plek is geweldig en de sfeer is charmant.
Elke bungalow heeft tevens een eigen terras en is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een ontspannen verblijf.

De kamers
hebben een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een ventilator, airco, minibar, een televisie met internationale kanalen, draadloos internet, een kluisje, kledingkast en een aparte ruimte voor handdoeken en het drogen van de duikuitrusting.

Het zwembad
is niet alleen de perfecte plek om de dag door te brengen met zonnebaden of relaxen maar het is ook perfect om te leren duiken.
Met een maximale diepte van 3 meter is dit de perfecte plek om gemakkelijk alle vaardigheden te leren die je nodig hebt om veilig te duiken.

Het Palm Garden Resort (Khao Lak) is voorzien van alle faciliteiten, zoals een spa en massage, een bar, een restaurant (lekkere Thaise en Internationale maaltijden), een bibliotheek,... .
Het Sea Bees duikcentrum is geïntegreerd in het Palm Garden Resort te Khao Lak.

Het Palm Garden Resort te Phuket (voor duiken in de streek van Phuket en de Phi Phi eilanden) is sterk vergelijkbaar met het Palm Garden Resort te Khao Lak. Om deze reden is de beschrijving van beide resorts identiek, op een paar details na.


Duikinfo

Sea Bees Diving duikcentra zijn verspreid in het zuiden van Thailand. Ze hebben de beste plaatsen om zich te vestigen strategisch gekozen, rekening houdend met duikers, wouden ze zo dicht mogelijk bij de beste duikplekken gevestigd zijn.
Sea Bees Diving heeft hoofdkantoren in Phuket, Nai Yang Beach (noordelijk Phuket) en Pak Meng in de provincie Trang.
 
Sea Bees Khao Lak
Sea Bees Khao Lak, aan de westkust van het vasteland van Thailand, ligt op slechts een uur rijden van Phuket International Airport. 
Khao Lak wordt in het zuiden begrensd door het Khao Lak National Park en het beroemde Khao Sok Nationalpark in het noorden ligt deze regio genesteld in een schilderachtig landschap aan de voet van een tropische bergwand. Het Sea Bees duikcentrum is geïntegreerd in het Palm Garden Resort te Khao Lak.
Khao Lak is het ideale startpunt voor dagtochten naar de Similan-eilanden, of een liveaboard-reis naar  'The North Islands': Richelieu Rock, Koh Tachai en Koh Bon.
 
Goed om te weten
De grote attractie voor reizen naar Khao Lak is natuurlijk het duiken. En dit is meestal te danken aan de wereldberoemde Similan-eilanden en de eilanden in het noorden zoals Koh Bon en Koh Tachai, die allemaal deel uitmaken van het Mu Koh Similan National Park.
Vanwege de afstand tot het vasteland, wordt duiken in Khao Lak meestal gedaan met tochten van een hele dag. Er zijn ook een paar duikstekken dichter bij het vasteland, maar de mooiste plekken liggen allemaal iets verder weg.
Aangezien het merendeel van het duiken in Khao Lak wordt gedaan op de Similan-eilanden, is het duiken hier gebonden aan de openingstijden van het Nationaal Park.
Het Similan Island National Park sluit van mei tot oktober. In Khao Lak is daarom alleen mogelijk om te duiken van november tot april.
In de andere helft van het jaar duiken duikers beter naar Phuket, waar het hele jaar door kan worden gedoken.

De duikplekken van het Mu Koh Similan National Park
De duikplekken zijn tussen 18 tot 40+ meter diep en variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot middelmatig. Voor sommige duikstekken zoals Koh Bon, Koh Tachai en de wrakken is een degelijke duikervaring absoluut aangewezen.
De duikplekken rond de Similan-eilanden inspireren met steile wanden, kleine grotten, uitsteeksels en bovenal de indrukwekkende rotsformaties. Op veel plaatsen zijn er mogelijkheden voor het spotten van grote scholen vis,
met wat geluk is er kans op haaien of zelfs een walvishaai, mantaroggen en andere pelagische dieren. Deze duiklocaties kunnen als zeer bijzonder beschouwd worden en zijn nagenoeg een 'must do' voor duikers die deze streek in de juiste periode bezoeken.

Sea Bees en Palm Garden Resort zorgen er voor dat je duiken rond Similan eenvoudig en comfortabel kan combineren met een verblijf te Khao Lak of zelfs Phuket. Je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden:
 • 1 dag Similan Island (dagtrip), high speed Catamaran MC Sundancer.
 • 3 dagen Similan Islands Liveaboard, MY Genesis.
 • 3 dagen The North Islands Liveaboard, MY Genesis.
 • 6 dagen COMBO Similan Islands & The North Islands Liveaboard, MY Genesis.
 • 6 dagen Similan Island Liveaboard, MV Marco Polo (vertrekt vanuit Phuket).
 
Lokale duikplekken in Khao Lak - wrakken en veel vis
Hoewel de meeste duikers komen voor de Similans, zullen velen van hen die ervoor kiezen om de lokale wrakduiken uit te proberen, het ermee eens zijn dat dit op zich ook al waardevolle duiken zijn.
Het Boonsung-wrak, een voormalige blikbagger, is nu de thuisbasis van grote aantallen vissen. Het kan soms voorvallen dat je het oppervlak niet kan zien vanwege de dichtheid van de scholende vissen rond het wrak. Met een maximale diepte van 18 meter is het ook een beginnersvriendelijke duiklocatie.
Tor13 is een kunstmatig rif dat bestaat uit verschillende betonnen blokken en ingevallen wrakken die veel zeeleven hebben aangetrokken.
 
 • Bij Sea Bees Diving Khao Lak kun je 6 keer per week (boot)duiken op deze lokale duikplekken tijdens dagtrips van de MV Runaway.

 

Heel het jaar door : ideale locatie voor duiktrips rond Phuket
Je kan er ook voor opteren om te duiken rond Phuket. Dit kan het hele jaar door !
In Phuket vertrekken alle duiktrips vanuit de haven in Chalong.
Alle duikers worden 's ochtends vanuit hun hotel (Palm Garden Phuket is een uitstekende optie) naar de haven worden vervoerd. Omdat de duikschool slechts een paar meter van de haven ligt, is het de ideale locatie voor dagtochten.

Dagelijks worden er dagtrips met de boot aangeboden naar de beste duikplekken in de omgeving van Phuket, zoals Shark Point, Anemone Reef, Phi Phi Island, King Cruiser Wreck, Racha Noi en Racha Yai.
Afhankelijk van de dag bieden ze dagen met 2 of 3 duiken. Op 'super zondag' zelfs 4 duiken, inclusief een nachtduik.

 • Voor meer info rond duiken en verblijf in de streek van Phuket : zie Palm Garden Resort Phuket.
 

Data en prijzen

Richtprijzen per kamer en per nacht, in het Palm Garden Resort Khao Lak (op basis van logies alleen en van een bezetting van 2 personen per kamer):

High Season (November - April) : THB 2.400 (+/- 62 EUR, wisselkoers op 11/07/2018)

* Single bezetting mogelijk mits supplement.
** Maximaal 2 volwassenen per kamer, extra bed voor 1 kind jonger dan 12 jaar is mogelijk mits supplement.


Niet inbegrepen:

 • Vluchten. Wij kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Duiken. Er worden door Sea Bees verschillende duiktrips met de boot georganiseerd, zowel op de lokale duikplekken (1 dag) als Liveaboardtrips van meerdere dagen naar de Similan Islands en/of North Islands. De prijzen voor het duikpakket of de Liveaboard en supplementen (zoals Marine Park Fees bvb) zijn afhankelijk van de gekozen trips, het aantal duikdagen of duikplaatsen. 
  We kunnen duikpakketten en eventuele duikopleidingen inbegrepen maken bij jouw boeking, in overleg en op maat van jouw wensen.
  Ontbijt, lunch, water, thee & koffie alsook lucht en lood zijn wel inbegrepen aan boord bij de duikpakketten met de boot. Bij de Liveaboard trips is tevens het dinner inbegrepen.
 • Nitrox (beschikbaar mits supplement)
 • Maaltijden en dranken in het Palm Garden Resort
 • Persoonlijke uitgaven en fooien


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over PALM GARDEN RESORT KHAO LAK