BASTIANOS GOLDEN TRIANGLE ISLAND ESCAPE


Accommodatie

GOLDEN TRIANGLE ISLAND ESCAPE:

NEW bij Bastianos! Vanaf november 2018 is het tevens mogelijk om de drie mooiste duikgebieden in Noord-Sulawesi, Bunaken / Bangka Island / Lembeh Strait, te combineren op een eenvoudige en efficiënte manier.

Je bepaalt zelf hoeveel dagen je wil spenderen in elk van de drie gebieden en tijdens jouw transfers hoef je niets te missen van de onderwaterwereld!

De transfers tussen de eilanden zijn in principe per boot. Een lunchstop op een zandstrand is inbegrepen. Het is mogelijk om onderweg 2 duiken te doen tijdens de (boot)transfers

Het minimum voor het Golden Triangle pakket is (slechts) 2 personen en dan kan je er voor opteren om gelijk welke resorts van Bastianos in Noord-Sulawesi te combineren.
Golden Triangle (Bunaken + Bangka + Lembeh)
OF
Bunaken + Bangka
OF
Bangka + Lembeh

Als de boottransfers moeten worden geannuleerd vanwege het weer of om andere redenen, wordt er een een overlandtransfer aangeboden (Bastianos betaalt dan het verschil in prijs terug).
Klanten die de Golden Triangle Island Escape-transfers niet per boot kunnen doen, kunnen de verplaatsingen tussen de resorts nog steeds over land doen.

Door een 'Golden Triangle Island Escape' te kiezen, verken je alle mooiste duikhotspots van Noord-Sulawesi en zie je de bijzondere onderwaterdiversiteit van de verschillende gebieden. Ongerepte en spectaculaire wall dives van het Bunaken Marine Park tot de prachtig kleurrijke riffen in en rond Bangka-eiland. Last but not least, voor de macro-fanaten, 's werelds hoogste concentratie van zeldzame en ongewone critters in Lembeh Strait.

Je verblijft tijdens deze rondreis in drie verschillende resorts.

 • Bastianos Bunaken
  Een ideale ligging, aan het strand van Liang, aan de westkant van het eiland Bunaken.
  Na vele jaren ervaring heeft Bastianos een respectabel team en reputatie opgebouwd. De faciliteiten zullen ervoor zorgen dat je het beste van Bunaken Marine Park en de omliggende eilanden kunt zien, zowel onder water als boven water. Bastianos is een fantastische plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige duiken.
 • Bastianos Bangka
  De eerste indrukken van dit gloednieuwe Bastianos Resort op Bangka zien er veel belovend uit. Het derde Bastianos Dive Resort op tropische eiland Bangka zal openen in oktober/november 2018. Het is omringd door een adembenemende ongerepte onderwaterwereld!
 • Bastianos Lembeh
  Bastianos Lembeh ligt in het hart van de beroemde Lembeh-strait, aan de noordoostkust van Sulawesi. Deze ongelooflijke duikbestemming is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest bizarre en wonderbaarlijke critters! Genesteld op een schiereiland, met een all-round uitzicht op zee, is Bastianos Lembeh een must do en het kan zonder twijfel op elke duik-verlanglijstje staan.

Duikinfo

Bunaken

Ontdek de kleurrijke, ongerepte koraaltuinen met wat kristalhelder blauw water door scholen vissen en met wat geluk zelfs pelagics langs de prachtige verticale muren van Bunaken.
Bunaken Marine Park is een populaire bestemming voor duikers van over de hele wereld vanwege de unieke koraalriffen en de vele verschillende soorten zeeleven. Het park is formeel opgericht in 1991. Het park beslaat een totale oppervlakte van 89.065 hectare, waarvan 97% wordt bedekt door sprankelend helder, warm tropisch water. De overige 3% van het park is land, waaronder de vijf eilanden: Bunaken, Manado Tua, Mantehage, Nain en Siladen.
Oceanische stromingen verklaren misschien (gedeeltelijk) waarom Bunaken National Marine Park zo'n schatkamer is van biodiversiteit. Een snorkelaar of duiker kan in de buurt van Lekuan of Fukui meer dan 33 soorten vlindervissen en vele soorten groepers, wrases en grondels zien.
De wateren van Bunaken National Marine Park zijn extreem diep (1566 m in de Baai van Manado), helder (tot 35-40 m zichtbaarheid), gematigd tot warm qua temperatuur (27-29 C) en herbergen enkele van de hoogste niveaus van biodiversiteit ter wereld. Kies een willekeurige groep - koralen, vissen, stekelhuidigen of sponzen - en het aantal families, geslachten of soorten zal ongetwijfeld hoog zijn. Bijvoorbeeld, 7 van de 8 soorten gigantische mosselen die voorkomen in de wereld, komen voor in Bunaken. Het park telt ongeveer 70 soorten koraal.
 
Bangka Island

Ten noorden van Sulawesi, tussen de duikgebieden Bunaken Island en Lembeh Strait ligt het eiland Bangka.
Enkele nachten op dit paradijselijke eiland is echt een heerlijke ervaring en ideaal te combineren met Manado en Lembeh Strait. De duiken zijn bootduiken en worden begeleid door professionele Indonesische duikgidsen. Rondom Bangka eiland liggen prachtige duikstekken met vele frogfish en ghost pipefish, maar ook rifhaaien, bultkoppapegaai-vissen en eagle rays worden regelmatig gesignaleerd.

Lembeh Strait 

Lembeh Strait is dé onderwaterhoofdstad van macro en critter divingHet Lembeh-eiland ligt recht tegenover de havenstad Bitung, die na Manado de op één na grootste stad in Noord-Sulawesi is. Tussen Bitung en Lembeh Island vind je de Lembeh Strait, internationaal beroemd om zijn geweldige duikomstandigheden. Je kunt hier meer macro-onderwerpen zien dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het gebied van Lembeh is rijk aan donker vulkanisch zand, dat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het rijke zeeleven.
Larry Smith was pionier in het duiken in Lembeh Strait in het begin / midden van de jaren 1990 en hij is degene die het magnifieke muckduiken aan iedereen introduceerde. Lembeh's milde stromingen maken het ideaal daarenboven een ideale bestemming voor macro- en supermacrofotografie. Zichtbaarheid is meestal nooit geweldig, maar is altijd goed genoeg. Hoewel Lembeh vooral bekend staat om macro's, heeft het ook een behoorlijk aantal wrakken en een paar groothoek duikplaatsen in het noorden.


Data en prijzen

Het Golden Triangle pakket is aanpasbaar en biedt flexibiliteit in reisdata en het gekozen aantal nachten per resort. Dit pakket is gegarandeerd vanaf 2 personen.
Contacteer ons voor een vrijblijvende maar concrete offerte, betreffende Golden Triangle Island Escape, die aan jouw wensen voldoet.


Bastianos voorziet echter ook een 'Dive Safari' op specifieke data! Deze Safari is gebaseerd op het Golden Triangle principe maar gaat enkel door en van start op specifieke data. Je hebt dan (enkel) de keuze tussen 16 nachten of 17 nachten.
Er is een minimum vereiste van 6 personen om deze 'Dive Safari' te laten doorgaan. Bij minder dan 6 personen zullen de 'Golden Trangle' tarieven en voorwaarden van toepassing zijn. 

Twee voorbeelden, met richtprijs, voor de 'Dive Safari':

16 nachten Dive Safari (Lembeh + Bangka + Bunaken), 2.040 EUR
4 nachten in Bunaken 
5 nachten in Bangka 
7 nachten in Lembeh
28 bootduiken (lucht) met gids, waarvan 2 duiken tijdens de boottransfers tussen de eilanden.
Lunch op het strand tijdens de transfers tussen de eilanden.
Single supplement: +320 EUR

17 nachten Dive Safari (Bunaken + Bangka + Lembeh), 2.145 EUR
6 nachten in Bunaken 
5 nachten in Bangka 
6 nachten in Lembeh 
30 bootduiken (lucht) met gids, waarvan 2 duiken tijdens de boottransfers tussen de eilanden.
Lunch op het strand tijdens de transfers tussen de eilanden.
Single supplement: +320 EUR

Inbegrepen:

 • Aantal weergegeven nachten, in een te delen Superior kamer met airco
 • Ontbijt, lunch en dinner
 • Water, koffie en thee
 • Boot transfers tussen de resorts (2 duiken tijdens de transfer), afhankelijk van de omstandigheden.

Niet inbegrepen:

 • Vluchten. Wij kunnen voor jou de meest geschikte vluchten boeken.
 • Luchthaven transport ter plaatse van en naar het hotel (bij aankomst en vertrek). Wij kunnen deze inbegrepen maken (mits supplement).
 • Single supplement
 • Nitrox (indien beschikbaar)
 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering)
 • Lokale (luchthaven)taksen en Marine Park Fees
 • Duiktaksen
 • Duikverzekering verplicht
 • Andere maaltijden en dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Huur duikmateriaal (flessen, lood en loodgordel inbegrepen, overige huurmateriaal niet)


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over BASTIANOS GOLDEN TRIANGLE ISLAND ESCAPE