INDIANA KENANGA


Accommodatie

Welkom in Indana Kenanga!

In het hart van Nusa Lembongan en omgeven door een tropische tuin kan je de mix van Balinese kunst en de charme van Franse details voelen. Gelegen aan de witte zandstranden met een turkooisblauwe zee. Dit is geen gewone plaats op dit eiland, het is een geheim paradijsje. Elegantie, charme en discretie zorgen hier voor de perfecte sfeer en balans. Dit alles zou niet de moeite waard zijn zonder het vriendelijke en toegewijde personeel, altijd paraat om te helpen en 24 uur per dag beschikbaar voor alle gasten.

Nusa Lembongan zelf is de perfecte mix van avontuur en ontspanning. Voor de tradities en religies is dit eiland van goden wereldwijd bekend, ver weg van de drukte van het dagelijkse leven. Er zijn verschillende manieren om het eiland te verkennen: te voet, per fiets, per strandbuggy of per scooter. De meest bekende activiteiten zijn snorkelen, duiken, vissen en surfen. Deze plek staat bekend bij veel professionals over de hele wereld. Aan het strand geniet je iedere avond van een onvergetelijke zonsondergang.

One Bedroom Villa, met privé tuin
Eens aangekomen, word je verwelkomd met een vriendelijke glimlach en je zal de Balinese gastvrijheid vanaf de eerste seconde voelen.
Er zijn 16 villa's met één slaapkamer met privétuin. Er is een spa- en yogaruimte van 120 m2, 2 mooie zwembaden, 1 gastronomisch restaurant aan het strand en voor de liefhebbers ‘the crêperie’.

Two Bedroom Villa, met privé tuin en privé zwembad
Er zijn 2 villa's met twee slaapkamers, een eigen tuin en privé zwembad die kan aangeboden worden.

De combinatie van design, traditie en tropische natuur maken deze plek en Indiana Kenanga zelf, een echte oase. Elk detail is hier van belang en staat in voor het gevoel van luxe en harmonie.


Duikinfo

Op Lembongan werken wij samen met World Diving. Het World Diving Duikcentrum werkt volgens de hoogste standaard wat betreft veiligheid en expertise. Op Lembongan zijn er veel "rugzak" duikcentra maar net daarom is de keuze van een goed duikcentrum juist zo belangrijk. Bij World Diving wordt per duikgids met maximaal 4 duikers gedoken en wordt er rekening gehouden met het niveau van de duiker. John en Sue hechten ook veel belang aan de training en kwaliteit van hun medewerkers. Van duikgids, instructor, kapitein tot flessenvuller... allemaal worden ze naar hun beste waarde geschat.

Het duikcentrum beschikt over 3 traditionele boten "jukungs",met een zonnedek, zitzakken en een toilet aan boord. Elk van deze boten heeft een capaciteit van maximaal 12 duikers + crew. Ook hebben ze enkele glasvezel speedboten (maximaal 4 duikers + crew) voor snelle verplaatsingen. Nitrox is beschikbaar, mits supplement.

Door de ligging vlak bij de top-duikplaatsen van Lembongan en Nusa Penida kan het duikcentrum bij zijn planning rekening houden met de getijden. Ze kunnen ze ervoor zorgen dat ze de stroming kunnen reduceren tot een comfortabele verhouding voor duikers. Stroming is nodig voor groot onderwaterleven maar dagtrips vanuit Bali naar Nusa Penida zitten zo strak gebonden aan hun schema en vaartijden dat ze soms moeten duiken op momenten waarop de stroming zo hard staat dat het gevaarlijke kan worden. World Diving heeft de luxe dat ze het perfecte moment kan kiezen voor de perfecte duik!

Lembongan geeft zonder twijfel fantastische mogelijkheden voor breedhoek en groter leven. Het hele jaar door maak je hier een grote kans op mantas. Juli tot Oktober kunnen als absolute topseizoen maanden beschouwd worden, met (nog) grotere aantallen mantas en het is tevens de periode waarin zelfs een mola mola je pad onder water kan kruisen.Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over INDIANA KENANGA