Lembeh ResortAccommodatie

Hoewel dit resort pas werd geopend begin 2003, mag men stellen dat het nu reeds een begrip is geworden in de streek. Luxe en gezelligheid werden hier met smaak gecombineerd. De schitterende en idyllische ligging bied je een prachtig zicht over Lembeh Strait.

Gasten hebben de keuze uit 3 verschillende kamertypes: Deluxe Ocean View Cottages, Garden View Rooms of de luxueuze (en iets meer afgelegen) Cliffside Suite. Alle kamertypes beschikken over 24/24h electriciteit, een eigen badkamer met warm en koud water, haardroger, shampoo en zeep, airco, een dispenser met warm en koud drinkwater, gratis koffie en thee, een goed gevulde minibar, gratis wifi en safe. De kamers liggen allemaal langs een mooi padje temidden van de tropische tuin.

Bij het gezellige zoetwaterzwembad staan comfortabele loungers in de schaduw van een parasol. Aan de poolbar worden tussen de duiken snacks geserveerd, en kan je genieten van een lekkere soft drink, een warme espresso of café latte. Bij zonsondergang durven die koffies al eens gewisseld te worden in een frisse Bintang of een tropische cocktail...

Het aangename restaurant is gelegen boven op de main building, en heeft een prachtig zicht over de Lembeh Strait.
De keuken van het Lembeh Resort is uitstekend! Dagelijks komen lokale boeren langs zodat dagverse producten worden gebruikt. Het resort ziet er op toe dat alles wordt geteeld op een traditionele en ecologisch verantwoorde methode. De vis die wordt geserveerd is sowieso met de lijn gevangen, en wordt gekocht van kleinschalige lokale vissers. Ook hier wordt enkel dagverse vis geserveerd!
Ontbijt en lunch worden geserveerd in buffetvorm: ovenverse patisserie, eieren naar keuze, pannekoekjes, verse slaatjes, fruitsla, huisbereide desserts, ...
Het diner wordt à la carte geserveerd. Er is ruime keuze uit Westerse en Indonesische gerechten, die dagelijks variëren. Bovendien worden regelmatig BBQ avonden georganiseerd, waarbij ook authentieke lokale gerechten worden geserveerd. Deze culinaire geneuchten verdienen zo nu en dan een lekker wijntje uit de temperatuur-gecontroleerde wijnbar. 

Mocht je nog steeds het gevoel hebben dat er iets ontbreekt, kan je misschien één of andere behandeling in de spa van het resort eens proberen? 
 
Dit resort werkt nauw samen het Murex Bangka Resort en het Murex Manado Resort. Een combinatie met deze resorts verloopt dan ook zeer eenvoudig. De transfers gebeuren per boot, en onderweg van het ene naar het andere resort kunnen ook duiken worden ingepland.


Duikinfo

Lembeh Resort is niet zomaar een duikresort… Het duikcentrum hanteert dezelfde standaard als het resort: alleen het beste is goed genoeg! Geen enkel (!) resort in Lembeh biedt dezelfde kwaliteit en service!
De duikgidsen zijn niet zomaar duikgidsen die iets kennen van het onderwaterleven: ze spenderen uren met marinebiologen. Ze volgen cursus bij professionele onderwaterfotografen die internationaal gerenomeerde publicaties op hun naam hebben.

Zowel de biologen als de fotografen verblijven in het resort zelf. Ze staan ter beschikking van onze gasten. Of je nu een ervaren macro-fotograaf bent, of je eerste stappen in de fotografie zet met een kleine compact camera, ze zullen je graag raad geven!

Met maximaal 4 duikers per duikgids is de persoonlijke service verzekerd. Maak dat wenslijstje al maar klaar: deze duikgidsen zullen tot het uiterste gaan om zoveel mogelijk (liefst alle!) soorten te kunnen afvinken! De centrale ligging ten opzichte van de 50+ duikplaatsen in Lembeh is hiervoor uiteraard een sterke troef.

De Lembeh Strait is voornamelijk bekend voor de critterduiken maar het heeft meer te bieden dan enkel dat.

Net buiten de Strait bevinden zich mooie en gezonde koraalriffen. Ook veel van de befaamde muck diving sites zijn eigenlijk een mooie mengeling van aflopende zandhellingen in de diepere zones en verbluffende koraaltuinen in de ondiepe wateren.
Dit is wat van Lembeh Strait een prachtige mix maakt van zowel muck- als koraalduiken
Er worden geregeld dagtrips georganiseerd naar de verbazingwekkende koraalriffen rond Bangka.

Hoewel Lembeh Strait er op het eerste zicht niet uitziet als de uitgekozen bestemming voor snorkelaars, zullen ze zeker ook een uitzonderlijke tijd beleven. Er kan night snorkeling en zelfs fluorescence snorkeling georganiseerd worden. Snorkelaars worden meer dan serieus genomen en genieten dezelfde toewijding als duikers.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/03/2021 vanaf:
5 nachten / 11 duiken: €2.050,-/persoon in gedeelde garden view kamer, nitrox €75
7 nachten / 17 duiken: €2.930,-/persoon in gedeelde garden view kamer, nitrox €115
10 nachten / 24 duiken: €4.160,-/persoon in gedeelde garden view kamer, nitrox €165
min. verblijf = 3 nachten.

* Eventuele kortingen/promoties zijn nog niet verrekend in de hier opgegeven prijzen.
 
Inbegrepen:
 • aantal gekozen nachten in gedeelde 2-persoons garden view kamer
 • vol pension
 • water, thee en koffie
 • wifi
 • luchthaven transfer bij aankomst
 • 11% goverment tax
 • duiken (5 nachten = 11 duiken, 7 nachten = 17 duiken, 10 nachten = 24 duiken)
Niet inbegrepen:
 • internationale en nationale vluchten
 • alle overige dranken
 • alle overige taksen en belastingen
 • verzekeringen
 • upgrade naar ocean view cottage
 • upgrade naar cliffside suite


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Lembeh Resort