Alam Anda ResortAccommodatie

Het Alam Anda Resort is sinds vele jaren een insider tip. Het hotel bestaat uit negen Seafront-Bungalows, twaalf Deluxe-Garden-Bungalows, twee Losmen budgetkamers, de dubbele bungalow Ambu Ambu, de twee villa's Bahari, de villa Lumba Lumba en de villa Purnama.

Bij het Alam Anda Dive Resort en Spa is het motto: "Onze gasten zijn onze vrienden. Wij willen hen laten genieten van hun vakantie op vele manieren: duiken, culturele uitstappen, culinair en in de spa." Hierdoor is er bijvoorbeeld 30 minuten Santai massage opgenomen in elk duikpakket van minimaal 5 dagen.

Het Alam Anda Resort werd gebouwd door een Duitse architect en in 2007 uitgebreid en gemoderniseerd door Werner Lau en zijn team. Sinds 01.04.2006 wordt het hotel gerund door Werner Lau. Het Alam Anda Resort is meer dan zomaar een hotel, het is meer een manier van leven.
er werd niet alleen een nieuwe spa (op meer dan 700 m²) gebouwd, maar ook een nieuw restaurant, een groot zwembad, 12 deluxe tuinbungalows en 2 junior suites. Bovendien is het duikcentrum herbouwd en ge-upgrade naar de "Werner Lau-Standard".

Het resort is gelegen op de noord-oost kust van Bali, verscholen achter kokos-en sinaasappelplantages, ver weg van alle andere toeristen. Het Alam Anda resort ligt direct aan zee.
Hier is het mogelijk om nog steeds het authentieke Bali te beleven met de cultuur en de typische leefwijze van de lokale mensen. Op de bijna lege stranden ontmoet u misschien af en toe aan een visser of spelende kinderen - maar geen teken van toeristen.

De 2,5 uur durende rit van de luchthaven van Denpasar naar Alam Anda - langs rijstterrassen, tempels en kleine dorpjes - is een ideale gelegenheid om een eerste indruk van het prachtige landschap en de diverse cultuur van Bali op te nemen.


Duikinfo

Er is een zeer mooi huisrif, gelegen net voor het duikcentrum. Het is een paradijs voor fotografen en zal zal zowel beginnende als ervaren duikers bekoren! Er zijn 3 verschillende entry -en exitpunten op het huisrif. De crew draagt met plezier jouw flessen naar deze punten.
Het rif is een beschermd natuurgebied, het eerste van zijn soort in Bali. De regering beschouwt dit als een experiment: de vissers in dit gebied mogen geen gebruik maken van netten, cyanide of harpoenen waardoor de onderwaterwereld hier intact is gebleven.

Er is een ondiep gebied, maximaal 6 m diep, dat gaat uit naar ongeveer 50 meter van het strand, wat geweldig is om te snorkelen. Nadien gaat de bodem met ca. 45° naar grotere diepten. Dit intact rif bestaat afwisselend uit vaste blokken van koralen, kleine drop-offs, plateaus en complete muren begroeid met diverse soorten harde en zachte koralen en sponzen. De zandgronden nodigen u uit om te blijven hangen en zijn ideaal voor macro-fotografen en beginners. Er is een prachtige diversiteit aan tropische fauna, zoals blauwgevlekte rog, bladvis, murenen, koraalduivels, lange neushavikvis, spookfluitvis, pygmee zeepaardjes, garnalen en diverse andere soorten. Tal van scholen vissen zoals barracuda's en vleermuisvissen en een familie van napoleonvissen bewonen het huisrif. Met enig geluk komen ook schildpadden en adelaarsroggen voorbij, en tijdens de nachtduiken zijn de Spaanse dansers vaak te zien.

Behalve duiken op het huisrif biedt het duikcentrum natuurlijk ook nog tal van andere duikplaatsen aan. Uitstappen naar Tulamben, Menjangan NP en Secret Bay worden regelmatig op de duikplanning gezet!

Sterke stromingen zijn zeldzaam en de temperatuur van het water varieert naargelang de tijd van het jaar tussen 27 ° en 29 ° C.


Data en prijzen

Vraag naar onze speciale promo's voor boekingen to 04/10/2019 en verblijf tot 15/03/2020 vanaf:
€183 inclusief verblijf, ontbijt en duiken voor 7 nachten in gedeelde 2-persoonkamer.

Prijzen geldig tot 31/10/2020
Laag seizoen vanaf: €250
Hoog seizoen vanaf: €315

 
Inbegrepen:

 • alle luchthaven transfers ter plaatse
 • 7 nachten accommodatie op basis van een tweepersoonskamer "Losmen" (budget room)
 • kamer en ontbijt 
Niet inbegrepen:
 • internationale vlucht naar Denpasar (Bali)
 • lokale luchthaventaksen
 • 5 dagen / 10 duiken buiten het resort: €340 per persoon (per mini bus of boot naar Angels Canyon, Coral Stairs, Batu Karang, Oasis, Out of Eden, Kubu, Tulamben wreck (SS Liberty), Coral Garden, Drop off en Seraya.
 • 5 dagen ongelimiteerd duiken op het huisrif: €250 per persoon
 • dranken
 • half pension €24/dag/persoon
 • vol pension €38/dag/persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • huur materiaal
 • single toeslag:
  laagseizoen + €10/persoon
  hoogseizoen + €12/persoon
 • tank service €0,55/fles ter plaatsen te betalen


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Alam Anda Resort