Amba


Accommodatie

Deze door een Duitse familie gerunde liveaboard verwelkomt je met veel plezier op het nieuwe heringerichte safarijacht Amba. Je zult er veel ruimte vinden op de vier dekken en in het salon out buiten op het schaduwdek, de relaxzone naast de stuurhut en het recreatie- en zonnedek met zonneschermen en de mogelijkheid om te slapen onder de sterrenhemel. Op het bovendek zul je 3 van de 10 cabines vinden. de 7 andere ruime cabines zijn gelegen op het benedendek. Alle cabines zijn uitgerust met ruime badkamers alsook vensters die geopend kunnen worden.

Wil je je duikplaats niet delen met andere groepen duikers en zoek je ongerepte en levendige riffen en thila's (zeebergen)? Met Amba ben je aan het juiste adres. Het kleurrijke noorden biedt verbluffend mooie duikplaatsen, rust en memorabele indrukken. De eigenaars van de boot kennen elke duikplaats helemaal uit het hoofd doordat ze ze zelf al jarenlang verkend hebben. Er zal je een immense variëteit aan onderwaterleven getoond worden, zodat zowel macrofanaten als liefhebbers van de grote jongens zich zullen vermaken. Ze werken al sinds jaar en dag zeer nauw samen met hun crew, om een veilige en aangename duikervaring te kunnen garanderen voor alle gasten.

Technische fiche:

Lengte: 33 meter
Grootste wijdte: 10 meter 
Netto gewicht: ongeveer 115 ton
Motor: 1 x 430 Pk Volvo Penta
Cabines: 9 (alle met Air Conditioning, 12-16m²), 1 Luxe cabine, met TV en DVD, 12m²
Generatoren: 3  Fischer Panda
Voltage: 380/220V, Europese stekker 
Brandalarm in alle cabines

Bijkomende informatie en beschrijvingen:

Benedendek:
7 cabines (13-16m²): elke cabine en badkamer heeft een patrijspoort van ongeveer 30x50 cm, bovenop de patrijspoorten heeft elke cabine ook nog een extra plafondvenster.
Goed uitgeruste onderhoudskamer en voorraadkamer.
Machinekamer: hoofdmotor 1 Volvo Penta 430 PS turbo diesel, 1 waterzuiveringssysteem, 3 Panda generatoren, warmwatertank, zoetwatertanks and Dieseltanks.

Hoofddek:
Hoofdsalon met TV, Stereo, DVD, telefoon, bordspellen, bibliotheek, batterij oplaadstation (24 h. 220V), bar, overdekt dek (60m²), koffieshop, keuken (20m²), opslagruimtes, bemanningsruimtes.

Tussendek:
2 cabines
1 Luxecabine (12m²) met 20m² privé zonnedek.
Overdekte zone (60m²).

Bovendek:
Het bovendek (50m²) is uitgerust met lounge stoelen, tafel en stoelen om te genieten van de zon en de schaduw...!

Zeeziek? De oplossing is hier voor je!

Om het wiegen van het schip te verhinderen bij ruige zee is er een stabilisator in de romp ingebouwd. 15 ton extra gewicht werd toegevoegd aan het diepste punt van het schip en verdeeld over de gehele lengte, wat zorgt voor een zachtere rit op zee.

Daar bovenop is de Amba uitgerust met:
1 duik-dhoni: het duikmatreriaal blijft altijd op de dhoni.
1 speedboot: lengte 6m, grootste wijdte 2,2m, motor Yanmar


Duikinfo

Er worden 2-3 duiken per dag aangeboden, inclusief 1 nachtduik per week. Op de dag van aankomst en vertrek (zondag) wordt er niet gedoken. Decompressieduiken zijn niet toegestaan. Elke duiker dient over zijn eigen duikcomputer en SMB te beschikken. Er is geen huurmateriaal aan boord.


Data en prijzen

Inbegrepen:

 • verblijf in gedeelde 2-persoonskajuit
 • vol pension
 • transfer van en naar de luchthaven
 • duiken
 • flessen en lood
 • handdoeken

Niet inbegrepen:

 • vluchten
 • snacks
 • dranken
 • nitrox (wanner beschikbaar) $64/week
 • brandstof toeslag
 • fooien
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven, taxen

Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Amba