El Encanto de Cabo PulmoAccommodatie

El Encanto de Cabo Pulmo is een ervaring om te koesteren. Kunst is het centraal thema, met volkskunst die over de jaren heen verzameld is op reizen door Mexico, plus hedendaagse werken geïnspireerd door de natuur, en eigenaardige toetsen die zullen verrassen en behagen tijdens de hele duur van je verblijf. Een eclectische mix van handgemaakt meubilair, traditonele houten vensters en oosterse tapijten overal brengen een intiem tijdloos gevoel over. 

Met een comfort ontworpen voor Baja California's beroemde milde klimaat, geven de kamers uit op ruime overdekte patio's, die in de winter beschermen tegen de noorderwind en in de zomer open zijn voor de zachte zomerbries. Ommuurde privétuintjes stellen enkele van Baja's meest opzichtige inheemse kunstenaars tentoon, aangevuld met aan de woestijn aangepaste planten van over heel de wereld. De bloemen trekken kolibries en vlinders aan, daarnaast houden vogelbadjes en voederbakjes de tuinen levendig!

El Encanto heeft drie comfortabele suites met elk hun eigen karakteristieke stijl. Allemaal hebben ze een privé ingang en comfortabel ingerichte patio, strandstoelen, snorkelmateriaal, buitendouche, parkeermogelijkheid van de straat en veel meer. 

Er zijn vier mogelijkheden:

#1 The Casita Suite- privétuin, gezellige overdekte patio, queen-size hemelbed.

#2 The Vista Suite- Uitzicht! Ruime overdekte patio. King-size hemelbed. 

#3 The Main House- Kunstzinnige luxe. Keuken, eetkamer, woonkamer, overdekte patio, koer met fontein, en nog veel meer… Fountain Suite kan opgemaakt worden met 2 twin bedden of 1 kinsize bed

#4 The Whole Enchilada - Al het bovenstaande! Alle 3 de suites plus wat er nog beschikbaar is van ruimtes. Ideaal voor families en meerdere koppels. 

Go Solar!

Cabo Pulmo is niet aan het stroomnet aangesloten, maar in El Encanto zul je daar nauwelijks iets van merken. Een royale reeks zonnepanelen en batterijbank, in combinatie met energiezuinige waaiers, lampen en huishoudelijke apparaten zorgen voor alle stroom die je nodig hebt. Er worden richtlijnen gegeven omtrent "solar living" bij je kennismaking ter plaatse (geen elektrische haardrogers aub!). Air conditioning in slaapkamers, die zelden nodig zijn, werken op een noodgenerator.


Duikinfo

De duiken worden geoganiseerd door het Nederlands/Spaans gerunde Cabo Pulmo Diving, op wandelafstand van het hotel.

Sinds het gebied rond Cabo Pulmo in 1995 uitgeroepen is tot Marine Park zijn de vispopulaties en de riffen er altijd maar groter en gezonder op geworden. De scholen vis die je er tegenwoordig ziet, zullen zelfs de meest ervaren duiker verbazen. Cabo Pulmo is zeer goed gekend voor zijn rif, haaien, roggen en vissen, maar de big eyed jacks die hier in immense aantallen samenscholen, zijn de echte sterren, en de hoofdattractie voor fotografen en filmmakers van over heel de wereld. Dit is zonder twijfel een onderwater paradijs.

Cabo Pulmo National Marine Park telt drie baaien; van noord naar zuid is er "Las Barracas", "Cabo Pulmo" en "Los Frailes".

Er wordt voornamelijk gedoken vlak voor de eigen deur, in de baai van Cabo Pulmo. De belangrijkste koraalriffen bevinden zich hier, waar een zeer grote hoeveelheid onderwaterleven zich in schuilhoudt. Ze worden met de boot bereikt in minder dan 15 minuten! In de winter is het niet beschermd tegen de soms (te) harde noordenwind, dus dan wordt er gedoken in de beschermde baai "Los Frailes".

Alle duiken worden gedaan vanaf de boot (back roll entrance) met een rechte afdaling zonder lijn, regelmatig met (soms sterke) stroming. In de zomer zijn de duikomstandigheden ideaal: 15 tot 30 meter zichtbaarheid en watertemperatuur tot 32°. In de winter zijn beiden wat minder: zichtbaarheid 6-7 meter en het water is rond de 15°.


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019 vanaf $365 in gedeelde 2-persoons casita

Inbegrepen:

  • 7 nachten verblijf in gedeelde 2-persoons casita

Niet inbegrepen:

  • vluchten
  • huur auto
  • maaltijden en dranken
  • 19% taxen
  • duiken (1 dag,2 duiken $130)
  • tips/fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen
  • transfer

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over El Encanto de Cabo Pulmo