Guesthouse Profondo BluAccommodatie

De guesthouse en het duikcentrum worden geleid door het echtpaar Paolo en Ann. Ann is een Belgische, afkomstig van Oostende (afgestudeerd als biologe aan de V.U.B.), die een 20 jaar geleden Paolo leerde kennen tijdens een duikvakantie op de Comoren.

Zij hebben een duikboot van +/- 14 m. Hun woonst ligt 2 km buiten het charmante havendorpje. Op hun landgoed vind je een zeer fleurige tuin met een aantal eenvoudige kamers met eigen toilet, douche en terras.

Paolo en Ann verwennen hun gasten met zeer lekkere maaltijden. De lunch wordt geserveerd op het buitenterras tussen de cactussen (salades, pasta en een espresso) en het avondeten in de eetzaal (voorgerecht meestal een carpaccio van verse vis, pasta, als hoofdgerecht verse vis, een dolce en dan een espresso begeleid met huisgemaakte limoncello). De professionele keuken wordt gerund Maria, een heuse keukenprinses. Eens je van haar keuken hebt geproefd, ga je nergens anders meer eten op het eiland. Buur Angelo zorgt elke morgen voor verse groenten en de andere buur is een visser, die voor de verse vis zorgt.

Je verblijft in ruime appartementen met 1 of 2 kamers. De appartementen met 1 kamer beschikken over een kleine kitchenette (met spoelbak, frigo en kookvuur) in de slaapruimte en aparte badkamer. De appartementen met 2 kamers beschikken over een extra aparte slaapkamer en zijn geschikt voor maximaal 4 personen. Alle nodige comfort is hier voor handen!


Duikinfo

Voor deze beschrijving hebben wij ervoor gekozen om de duikervaring van één van onze klanten online te zetten:

“Zoals je weet heb ik jaarlijks minstens 1 maal koraalwater nodig. Met even veel plezier ga ik evenwel ook jaarlijks 1 maal naar de Middellandse zee, waar ik nu al gedoken heb in Spanje, Zuid-Frankrijk, Malta, Turkije en sinds vorige week Ustica, Italië. De ervaring met Ustica was enorm zowel onder als boven water.

Een korte beschrijving:
Ustica ligt in een onderwaternatuurreservaat. Gevolg: een explosie van vis, niet te geloven. Wolken grote tandbaarzen, tonijn, enorme horsmakrelen. Op praktisch elke duik (12 in het totaal) barracuda's. Variërend van 2 tot tegen de honderd! En geen kleintjes, grote beesten. We hebben ze daar ook hangend in hun gekende barracudacirkel ontmoet.

Je hebt mij eens laten watertanden voor de "Sardine Run" in Zuid Afrika. Geloof het of niet: wij hebben dit in het klein meegemaakt in Ustica! Een enorme sardienenbol aangevallen door barracuda's, tonijnen, bonito's, horsmakrelen en tandbaarzen.

Op het einde van een andere duik hebben we onze trappen zelfs moeten maken, hangend tussen een twintigtal barracuda's. Qua onderwaterlandschap wordt Ustica ook gekenmerkt door vele grotten, canyons, schouwpijpen enz met enorm prachtig gekleurde begroeiingen. Er zijn veel gorgonen en ook het zwart koraal is van de partij.

Het eiland is klein maar van de 12 duiken hebben we toch per boot 10 verschillende duikplaatsen bezocht (o.a.Punta Gallera, Secco della Colombara, Grotta dei Gamberetti, Scoglio del medico, enz.)"


Data en prijzen

Prijzen geldig tot 31/12/2019 vanaf €870

Inbegrepen:

  • 7 nachten verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
  • Enkel logies. Maaltijden kunnen ter plaatse of op voorhand door ons bijbesteld worden.  
  • 5 dagen duiken ( 10 duiken)

Niet inbegrepen:

  • Vluchten
  • Taksen, fooien, eventuele vergunningen
  • Persoonlijke uitgaven
  • Transfers

Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over Guesthouse Profondo Blu