HAAIEN EN MANTAS IN ZUID-MALEDIVEN (Blue Shark 1)Accommodatie

Blue Shark 1 werd gebouwd in de Malediven en voorziet in alle nodige comfort voor een duiker. Bean bags en sunloungers zijn voorzien op zowel overdekte plaatsen als het zonnedek. De ruimtes binnen zijn voorzien van airco.

9 kajuiten staan ter beschikking op het benedendek, en beschikken over een dubbel en een enkel bed. Alle kajuiten beschikken over een individueel regelbare airco en een bijkomende ventilator. Om een maximaal comfort te voorzien wordt de capaciteit tot 16 duikers beperkt.

Om de impact op het milieu te beperken wordt een aluminium fles per persoon voorzien, waarmee je ongelimiteerd water kan vullen vanaf de water dispenser. Daarnaast is er in de badkamers biologisch afbreekbare shampoo en douchegel voorzien, worden alu rietjes gebruikt, en zoveel meer.

Duiken worden uitgevoerd vanaf een aparte dhoni. Duikmateriaal, compressors en flessen blijft allemaal op de dhoni. Op de expedities in het diepe Zuiden is geen Nitrox beschikbaar.


Duikinfo

BLUE SHARK 1 is één van de weinige liveaboards die deze spectaculaire trip ook aanbiedt buiten het hoogseizoen in de Malediven (dat loopt van februari tot april). Ze hebben een expeditie die loopt van oktober tot december. En laat dat nu net de voornaamste rede zijn waarom wij deze boot zo fantastisch vinden!

Waarom maak je de verre verplaatsing naar het diepe zuiden van de Malediven in het hoogseizoen? Omdat de channel dives in Gaafu atol in die periode ingaande stroming hebben, en je er dan grote scholen Grijze Rifhaaien (en ook andere haaiensoorten) kan zien. Prachtige trip trouwens!

Maar dat type duiken is niet het doel van deze liveaboard. Hier gaan we zeer specifiek voor een combinatie van manta's (mobula en oceanic) in Addu en vooral Tijgerhaaien in Fuvamulah! Niet zelden worden meer dan 10 Tijgerhaaien op 1 duik gespot! Uniek in de wereld!!! We blijven 2 dagen in Fuvamulah en maken 4 duiken op TigerZoo (2 per dag), dé plek bij uitstek waar de Tijgerhaaien worden gespot. We doen dat onder deskundige leiding van duikgidsen van het eiland zelf die een uitgebreide kennis en ervaring hebben met de plaats en het gedrag van de haaien. Als derde duik van de dag maken we nog een duik op het Zuidplateau, waar afhankelijk van de stromingen alles mogelijk is (van Hamerhaaien, Walvishaaien en Voshaaien tot Tijgerhaaien), en het Noordplateau met prachtig en intacte koralen. Van oktober tot december zijn er geen (of amper) andere liveaboards in de buurt, en de haaien in een relaxe en natuurlijke omgeving zien. Authentieke interacties: DAT is waar we voor gaan en wat ons zo aantrekt in deze expeditie!

De trip start en eindigt in Addu, het Zuidelijkste punt van de Malediven, vlak bij de evenaar. Het Addu Manta Point is hier het absolute hoogtepunt. Het cleaning station is gelegen op zo'n 20m diepte en de sterke stroming creëert de perfecte omgeving tot prachtige manta-duiken. Het prachtige outer reef van Addu geeft uit op de open oceaan en vaak worden hier Oceanic mantas waargenomen. Tenslotte is het wrak "British Loyalty" een fascinerende duik. De olietanker werd in 1944 getorpedeerd door een Duitse onderzeeër en ligt binnen het atol. Zichtbaarheid is daardoor doorgaans minder goed, maar het wrak is wel prachtig begroeid met softkoralen, en is een thuis voor heel wat klein leven als naaktslakken, en ghost pipefish. Er leeft ook een gezonde hoeveelheid rifvissen, trevally's en schildpadden.

MERK OP: Omwille van het avontuurlijke karakter van deze reis, mogelijk sterke stromingen en de noodzakelijke discipline onder water, is het noodzakelijk dat duikers zich 100% op hun gemak voelen onder water. Daarvoor wordt voor deze specifieke trip een minimum ervaring van 75 gelogde duiken gevraagd.


Data en prijzen


Inbegrepen:

 • Lokale (retour)transfers tussen de luchthaven van Addu en de liveaboard Blue Shark 1
 • 7 nachten aan boord van de Blue Shark 1
 • 16 - 17 duiken op lucht (met 12L duikflessen). Het aantal duiken is steeds afhankelijk van de planning en omstandigheden ter plaatse.
 • Vol pension en drinkwater, thee en koffie.
 • GST taks is inbegrepen.


Niet inbegrepen:

 • Reisverzekeringen (annulatie- en/of bijstandsverzekering).
 • 6USD/dag Green Tax (42 USD pp per week, aan boord te betalen). Onder voorbehoud van prijswijziging.
 • Duikverzekering (verplicht).
 • Fooien (100 USD per week wordt aangeraden) en persoonlijke uitgaven.
 • Frisdranken, alcoholische dranken (bier, likeur, wijn) en andere maaltijden. 
 • Nitrox is NIET beschikbaarheid.
 • Huurmateriaal (flessen en lood inbegrepen, overige huurmateriaal niet).

Data & Reservaties


Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over HAAIEN EN MANTAS IN ZUID-MALEDIVEN (Blue Shark 1)