MY MOONIMA


Accommodatie

M/Y Moonima is een klassiek Maldivisch motorjacht (afmetingen 30m x 10m). Ze wordt beschouwd als een liveaboard met één van de beste prijskwaliteitsverhoudingen in de superior-klasse in de Malediven. De Dhoni, die de duikers steeds vergezelt naar de duikplaatsen, is ruim en comfortabel.
De flessen worden gevuld op de dhoni en al het duikmateriaal kan gedurende de hele cruise aan boord van de Dhoni blijven.

Er zijn 7 Deluxe kajuiten op het benedendek, allen voorzien van patrijspoorten, waardoor het 16 gasten (en zelfs meer) op een comfortabele manier kan huisvesten.
Er is 1 Suite kajuit op het bovendek.

De kajuiten, met elk hun eigen douche, toilet en airco:

  • 5 Deluxe kajuiten (benedendek) met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Geschikt voor 2 gasten of maximaal 3.
  • 2 Deluxe kajuiten (benedendek) met alleen een tweepersoonsbed.
  • 1 Suite kajuit (dubbel) op het bovendek met een prachtig uitzicht aangezien deze kajuit voorzien is van grote panoramische ramen.

M/Y Moonima biedt een gezellige en aangename sfeer met zijn ruime hutten, lounges en open ruimtes. 

Indien de omstandigheden en het (vaar)schema het toelaten, trachten ze een BBQ op een strand bij te organiseren.


Duikinfo

Er zijn verschillende routes mogelijk maar ze zijn steeds afhankelijk van de tijd van het jaar en de heersende stromingen in die tijd van het jaar.

M/Y Moonima
 heeft voornamelijk een schema dat start op zaterdag (uitvaren zelf op zondagochtend), tot zaterdag (verschillen kunnen optreden naargelang de route). De eerste dag van elke cruise wordt in principe besteed aan het verwelkomen van de gasten, het transport van de luchthaven naar de liveaboard met de Dhoni . Je krijgt zeker ook een rondleiding op de boot alvorens je plaats in te nemen in jouw kajuit.
 
Enkele voorbeelden van mogelijke routes voor een cruise van 1 week:
  • Male North, Rasdhoo, Ari North, Ari South, Male South
  • Male North, Male South, Felidhoo
  • Male North, Ari North, Ari South, Felidhoo, Male South

Er kunnen ook langere trips op de planning staan van 10 dagen of twee weken.

 

Een greep rond enkele mogelijke duikplaatsen:

Kudarah Thila
Een van de beste duiklocaties voor zacht koraal en scholen vis.
Het zeeleven hier kan zo overvloedig zijn dat de duikers het 'vissoep' hebben genoemd. De Thila is van een ronde vorm en je kan er dus volledig rond duiken in één enkele duik (op verschillende diepten, als de stroming niet te sterk is).

Maaya Thila
De Maaya Thila heeft een diameter van ongeveer 80 meter.
De hele Thila kan op verschillende diepten worden bedoken. Aan de grote rotsen aan de noordoostelijke kant groeien grote zwarte koralen. De site staat bekend voor de kans op haaien en een grote barracuda, die hier wel eens voorbij glijden. Deze duikplaats kan op elk moment van de dag worden aangedaan, steeds met verschillende activiteit en waarnemingen op het rif. De beste kans om dichtbij haaien te komen is wanneer ze jagen, tijdens een nachtduik. Het is hier dus mogelijk om haaien, barracuda's, roggen en murenen te spotten.

Bathala Maaga Kanthila
De noordpunt van het Magaa-rif herbergt een aantal grijze rifhaaien en witpunt rifhaaien. Ze kunnen worden gezien patrouillerend langs het rif, als ze op zoek zijn naar voedsel.

Maalhos Thila
De Maalhos thila staat bekend om de overvloed aan zachte koralen, meer bepaald de blauwe of violet gekleurde variëteiten die groeien op het plafond van de grotten en uitsteeksels. Daarnaast is hier een grote verscheidenheid aan visleven waar te nemen.

Rasdhoo Madivaru
Het rif aan de zuidkant van Rasdhoo daalt verticaal naar de diepte van de oceaan. Op deze duikstek kunnen, met een portie geluk, een groep of enkelingen van de Scalloped Hammerhead haaien (sphyrna lewini) gespot worden. In de vroege ochtend stijgen ze op uit de diepe wateren van het atol naar de ondiepere wateren die toegankelijk zijn voor duikers.

Guraidhoo Kandu South
Aangezien de oostkant van het kanaal open Oceaan is, kunnen hier regelmatig grote roofvissen worden waargenomen. Deze site staat bekend voor het observeren van haaien, scholen van adelaarsroggen en af en toe zelfs Sailfish of Hammerheads. De meeste pelagische soorten zijn te zien aan de oostkant. Aan het einde van de duik, als je het kanaal ingedrift bent, kan je veel zachte koraalgroei en kleine vissen vinden.

Kandooma Thila
Kandooma Thila is gelegen in een kanaal en soms onderhevig aan sterke stroming. De stromingen voeren veel voedingsstoffen aan waar een overvloed aan zeeleven op afkomt. Deze duikplaats staat bekend om de zachte koralen, schildpadden, diverse vissoorten en ongewervelde dieren die op het rif te vinden zijn.

Embudu Kandu (Express)
Deze duikplaats is vergelijkbaar met Guraidhoo Kandu, maar het kan zijn dat hier tijdens bepaalde duiken nog meer haaien worden gespot. De stroming kan hier soms erg sterk zijn, wat gelinkt is met een grotere kans om haaien te zien.Contact

Contacteer ons als u een reis wilt boeken of meer info wenst over MY MOONIMA